СуспільствоТема дня

"Нема в Договорі, або "не в приорітеті", - УК відповіла на скарги з багатоповерхівки в Корабельному районі

В першу чергу - ліфти, вода... Ремонт підлоги також заплановано, але вже після...

Цей материал також доступний

Одна з мешканок будинку по вул. Металургів, 72, розташованого в Корабельному районі міста Миколаєва, звернулася до редакції Кorabelov.info зі скаргою на управляючу компанію, що обслуговує дану багатоповерхівку, зазначаючи про наступне:

“Звертаємо увагу на недобросовісне виконанні зобов’язань ТОВ “УК Лиман” (керівник Гаркун В.І.) по обслуговуванню ліфтів, недотриманню санітарного стану міжповерхових площадок і сходів, аварійному стані покриття площадок і стін у загальних коридорах.

Мешканці за свої кошти наймають прибиральницю підʼїзду, і не тільки. Водночас наголошуємо на тому, що Гаркун В. І. не реагує на запити мешканців, не створює безпечні умови проживання жителів будинку. Наполягаємо на безумовному виконанню оплачуваних послуг по створенню належних умов проживання і ліквідації аварійних місць”.

Наша редакція звернулася до директора згаданої управляючої компанії за коментарем щодо зазначеної ституації. Як розповів Володимир Гаркун, УК “Лиман” прийняла на обслуговування цей будинок (десь наприкінці 2021 – на початку 2022 року) “в плачевному стані”, але робить усе можливе, щоб навести в ньому лад.

В Договорі на обслуговування, укладеному між компанією і мешканцями будинку за результатами загальних зборів, не міститься позиції щодо прибирання місць загального користування (сходів і площадок). По закону, саме мешканці – співвласники будинку – відповідають за його санітарний стан.

В Договорі є: техобслуговування інженерних мереж і комунікацій, дератизація, дезінфекція, технічне обслуговування (а не поточний ремонт!) ліфтів, на чому наша компанія і зосереджує свої зусилля.

За останні чотири місяці не було жодної аварійної ситуації на внутрішньобудинкових мережах (вода, каналізація, електрика). Ми поміняли труби водозабезпечення, плануємо тепер поміняти каналізаційні труби.

В нас є Договір з ТОВ “Елестек” щодо ремонту ліфтів. Вони реагують за потреби, але капітальний ремонт зараз – складне питання.  Ми за рахунок кварттрних платежів сплачуємо за роботи з поточного ремонту ліфтів. В цьому будинку є пасажирський і вантажний – і рідко було таке, щоб обидва ліфти не працювали одночасно.

Є в Договорі і поточний ремонт конструктивних елементів (покриття підлоги, стін у під’їзді). Так, цього ремонту наразі нема. І я згоден, що пора його робити. Але на це потрібні кошти, а ще треба правильно розставляти приорітети. Тобто в першу чергу – ліфти, вода… Ремонт підлоги також заплановано, але вже після робіт, пов’язаних з інженерією”, – зазначив Володимир Гаркун.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button