Суспільство

Президент Зеленський підписав закон про збільшення видатків на оборону до рекордних 500 млрд гривень

Ця сума в 2,3 рази перевищує бюджет країни до початку повномасштабної війни з Росією

Цей материал також доступний

Президент України Володимир Зеленський 20 вересня 2024 року підписав закон, що передбачає збільшення видатків державного бюджету на військові потреби. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк, зазначивши, що йдеться про рекордну суму в 495,3 млрд гривень, яка піде на оборону.

“Президент підписав закон №11417 про збільшення бюджету цього року на 500 млрд гривень на військові потреби”, — написав Железняк.

Він також додав, що це встановлює новий рекорд витрат для України, який тепер становить 3,73 трлн гривень. Ця сума в 2,3 рази перевищує бюджет країни до початку повномасштабної війни з Росією.

Закон було ухвалено 18 вересня більшістю голосів депутатів Верховної Ради (298 голосів), а вже 20 вересня підписано головою парламенту Русланом Стефанчуком і передано на підпис президенту. Цей крок свідчить про подальшу готовність України збільшувати фінансування оборонної сфери для забезпечення безпеки на тлі тривалої війни з Росією.

Збільшення бюджету на оборону є важливим елементом стратегії держави, оскільки війна триває вже понад півтора року, і потреба в матеріальній та технічній підтримці Збройних сил України є постійною.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button