ПригодиСуспільство

Щури атакують Миколаїв: мешканцям загрожують лептоспіроз, туляремія і зворотний тиф

Тому дуже актуальна зараз професійна дератизація приміщень

Цей материал також доступний

“За будинком по вул. Озерній, 39 в Миколаєві щури викопали нори і залазять у колодязь. Через це щури були помічені в одній із квартир на першому поверсі. ОСББ має договір на дератизацію підвалу. Підкажіть, будь ласка, чия зона відповідальності колодязі? Хто повинен там травити щурів і привести в порядок каналізаційні колодязі? Минулого цю роботу виконував Водоканал. Нині щось змінилося?”, – таке повідомлення залишила мешканка в “Фейсбук”-групі “Contact Center при Миколаївській міській раді” 10 вересня.

“Наші фахівці найближчим часом обстежать місце скарги”, – відповіли на це у “Миколаївводоканалі“.

Звернення поставлене на додатковий контроль до 27 вересня 2024 року, – зазначили в Контакт-центрі міськради.

“В осінньо-зимовий сезон щорічно традиційно очікуємо активізацію гризунів в населених пунктах: у приватних будинках, підвалах, складах, гаражах, виробничих цехах, харчових блоках, тощо. Серед головних причин, які змушують позбавлятися щурів та мишей, відзначають поширення смертельних для людини захворювань, у переліку яких лептоспіроз, туляремія, бруцельоз, зворотний тиф, туберкульоз“, – зазначають у Миколаївському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Професійна дератизація приміщень — це єдина можливість повністю знищити гризунів та запобігти повторній появі останніх, – наголошують спеціалісти Державної установи «Миколаївський ОЦКПХ МОЗ».

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button