Суспільство

Світовий день слонів: святкування велетнів у Миколаївському зоопарку

Свято має на меті привернути увагу до проблеми зникнення слонів

Цей материал також доступний

12 серпня 2024 року відзначається Всесвітній день слонів. Ініціатива цього свята виходить від канадських режисерів Патрісії Сімс і Майкла Кларка з Canazwest Pictures та Сівапорну Дардарананде, генерального секретаря тайського Фонду реінтродукції слонів.

Свято має на меті привернути увагу до проблеми зникнення слонів. Як африканські, так і азійські слони занесені до Міжнародної Червоної книги як види, що під загрозою зникнення. Основні причини їх скорочення — вирубка лісів, полювання за бивнями і м’ясом, а також переслідування через шкоду, яку слони завдають посівам. Чудова можливість розповісти про слонів у Миколаївському зоопарку.

Тут живуть два азійських слона (Elephas maximus) – Дінкар (14 років) і Шанті (16 років). Вони приїхали з Угорщини в 2019 році в рамках Європейської програми збереження і розмноження рідкісних видів.

На честь святкування дня слонів співробітники зоопарку разом з юними біологами провели цікаву екскурсію. Незважаючи на складні часи, на захід прийшло багато людей, не тільки з Миколаєва, а й з інших міст. Відвідувачі дізналися про історію слонів у зоопарку, переглянули архівні фотографії, дізналися про першу слониху на ім’я Мері, яка жила на старій території зоопарку, і про азійського слона Карат, відомого своїми довгими бивнями довжиною більше метра.

Світовий день слонів

Всі охочі могли побачити уламок бивня слона Карата і навіть доторкнутися до нього. Потім разом спостерігали за купанням і годуванням слонів Дінкара і Шанті.

Зоопарк разом з юними біологами провів екскурсію

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button