Пригоди

Затримано фітнес-тренера за підпали автівок українських військових за завданням фсб

Зараз чоловік у в'язниці і може отримати до 8 років тюрми

Цей материал також доступний

СБУ та Нацполіція затримали агента російської розвідки, який діяв у Києві, Дніпрі та Одесі. За вказівкою російської спецслужби, він підпалював службові авто Сил оборони, зокрема позашляховики, пікапи та мультівени.

Російські спецслужби найняли 32-річного одеського фітнес-тренера, який шукав швидкий заробіток в інтернеті, щоб знищувати авто українських захисників. Він намагався знищити 6 транспортних засобів Сил оборони у трьох містах України протягом декількох днів.

СБУ повідомляє, що задокументувала підпал мультівена ЗСУ в Києві цим зловмисником. Він приїхав з Одеси, орендував квартиру на добу, знайшов ціль, узгодив її з російським куратором, придбав легкозаймисту рідину та сірники. В темному одязі та капелюсі чоловік вночі підпалив припарковане військове авто і зняв загоряння на телефон. Відео потрібно було російським спецслужбам для фейкових інформаційно-психологічних операцій про нібито проросійське підпілля в Києві.

Ворожий агент планував діяти так само в інших великих містах. СБУ знайшла і затримала його в Одесі. Виявилося, що він був на прямому зв’язку з представником ГРУ.

Агент отримував завдання та інструкції від представника ГРУ, зокрема щодо підпалів і методів конспірації. Під час обшуку в його помешканні вилучили телефон із доказами комунікації з російським ГРУ.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій фігуранта.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button