Суспільство

Знову обман? Завищені тарифи на вивіз сміття в Миколаєві шокують містян

Суттєві порушення у тарифах на вивіз сміття у Миколаєві: результати перевірки

Цей материал також доступний

Суттєві порушення у тарифах на вивіз сміття у Миколаєві: результати перевірки

Головне управління Держпродспоживслужби у Миколаївській області провело позапланову перевірку комунального підприємства щодо формування, встановлення та застосування тарифів на послуги з управління побутовими відходами у Миколаєві. Перевірка була ініційована на підставі звернення мешканки міста.

Основні порушення:

  • Неправильний механізм формування тарифів.
  • Завищені ціни на пальне: ціни на бензин А-95 завищені на 5,92 грн/л, на дизпаливо – 0,42 грн/л.

Комунальному підприємству видано припис про усунення порушень та формування економічно обґрунтованих розрахунків тарифів відповідно до чинного законодавства.

Важливо:

З 15 липня у Миколаєві мали набути чинності нові тарифи на послуги з управління побутовими відходами. Проте запровадження нових тарифів було призупинено рішенням виконкому Миколаївської міськради від 24.07.2024 №1260 на підставі результатів перевірки.

«Таким чином населення отримуватиме послуги за раніше встановленими тарифами, які значно нижчі, ніж введені в дію. Наприклад, населенню, яке проживає у багатоповерхівках з наявністю всіх видів благоустрою, довелося б платити за вивіз відходів на 14,18 грн більше за кожну особу на місяць (42,96 грн замість 28,78 грн)».

Заклик до громадян:

Головне управління Держпродспоживслужби у Миколаївській області закликає мешканців звертатись у разі сумнівів щодо правильності розрахунку тарифів:

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. Нехай місто перетворюється на сміттєзвалище,мені по х.й.Якщо підвищать платіжку,я зовсім не буду платити.І раджу зробити це всім.

  2. Досить вже виїзджати на тих,хто оплачує,бо теж терпець уривається!Знайдіть механізми,повернути борги,з тих,хто не платить.

  3. Взагалі здуріли вже взагалі, ми як власники своїх осель платимо 54гр з копійками за 1 людину при цьому: гілки і листя машина не бере. траву також і вивіз 1раз в тиждень і то не завжди. То куди вже пілнімати тарифи і за що?І ще всім так сподобалось вводити абонплату і за сміття теж на нім гріють ручки! А що ніхто нічого не контролює, а вони що хочуть те і крутять! Є такі сім"ї що вони ніколи неплатили за сміття і до них ніхто не має претензій, тільки нам руки викручують!!!.

  4. За що ми часний сектор должні платити такі кошти якщо у нас немає ніяких услуг бачків хотяби поставили один на квартал мішки треба купувати за свої кошти та ще безпритульні собаки все розтягують

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button