Суспільство

На Миколаївщині забезпечать безпеку для школярів, які вчитимуться офлайн

Миколаїв у виборі: як захистити дітей і не втратити освіту

Цей материал також доступний

Мешканці Миколаївської області зможуть обрати форму навчання для своїх дітей на новий навчальний рік – онлайн чи офлайн

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час візиту до Миколаєва 23 липня, передає кореспондент ПН.

Обговорення з мером і очільником ОВА

Питання вибору форми навчання обговорювалось під час наради з мером Миколаєва Олександром Сєнкевичем та очільником Миколаївської ОВА Віталієм Кімом. Мер підтвердив, що обовʼязкового офлайн навчання не буде.

Ірина Верещук зазначила:

— Ви прифронтова територія, тому тип навчання буде за бажанням, але ми маємо створити умови для офлайн навчання. Тобто батьки вирішать і письмово підтвердять, якщо дитина готова йти на офлайн навчання, їй такі умови будуть надані. Це зокрема і укриття, які зараз необхідні. Рішення грунтуватиметься на двох принципах: безпековий вибір та добровільність.

Новий наказ замість старого

Віце-прем’єр також уточнила, що наказ Міністерства освіти та науки від 13 червня 2024 року № 850 “Про затвердження Порядку та умов здобуття загальної середньої освіти в комунальних закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні”, який передбачав обов’язкове очне навчання, не буде використовуватись у роботі. Наразі ведеться робота над створенням нового наказу, який передбачатиме дистанційну форму навчання для учнів з тимчасово окупованих територій.

Готовність до офлайн-навчання

Нагадаємо, майже 60% миколаївських учнів готові вийти на офлайн-навчання з 1 вересня, але остаточного рішення про відкриття шкіл ще немає.

Нагадаємо ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button