Суспільство

"На Південноукраїнській АЕС сталася аварія", - це чергова російська ІПСО

Атомні електростанції України працюють без технічних порушень

Цей материал також доступний

18 липня 2024 року Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI спростував інформацію про нібито аварію на Південноукраїнській атомній електростанції (АЕС). Цю брехню поширюють пропагандистські Telegram-канали.

Фейк: згідно російським даними, аварія силових трансформаторів на Південноукраїнській АЕС призвела до відключення атомних енергоблоків. Пропагандисти також розповсюджують чутки про проблеми з американським ядерним паливом Westinghouse, яке використовують на українських атомних електростанціях.

Правда: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, базуючись на інформації від Енергоатому, повідомляє, що атомні електростанції України, включно з Південноукраїнською АЕС, працюють без технічних порушень та у штатному режимі. Персонал АЕС забезпечує надійну експлуатацію об’єктів, а радіаційний стан на станції знаходиться в межах норми.

Американське паливо Westinghouse успішно експлуатується на атомних електростанціях України і зарекомендувало себе по всім параметрам на відмінно.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:
“На Південноукраїнській АЕС згоріло три трансформатори”, – директор Центру дослідження енергетики

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button