Суспільство

"Особливо важко Миколаєву", - авторка петиції просить скорегувати "несправедливий розподіл електроенергії"

Автор петиції просить переглянути графіки відключення з урахуванням різниці температури в різних частинах України

Цей материал також доступний

15 липня 2024 року на сайті Кабміну опублікували петицію під назвою “Несправедливий розподіл електроенергії між регіонами України”. Автор петиції Катерина Хоміцька просить переглянути графіки відключення з урахуванням різниці температур атмосферного повітря в різних частинах України.

“У звʼязку із аномальною спекою та рекордними температурними показниками, мешканці сходу та півдня перебувають в умовах, загрозливих для їх життя та здоровʼя. Більшість регіонів (за деякими виключеннями) має рівномірну кількість годин без електроенергії, водночас різниця температур досягає позначки у 5-15°С між західними, північними та східними, південними областями. Зокрема, на півдні України в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях місцями надзвичайна спека середний показник 40-41°С .

Особливо тяжкою є ситуація у м. Миколаїв, де з 12 квітня 2022 року городяни позбавлені центрального водопостачання внаслідок руйнування ЗС РФ системи водопостачання. Відсутність світла суттєво ускладнює, а в окремих випадках унеможливлює, доставку води (як питної так і побутової) безпосередньо до споживачів”, – йде мова у петиції.

Також автор зазначила, що спека, відсутність вентиляції, кондиціонування та обмежений водний ресурс – всі ці фактори сприяють підвищенню температури тіла й становлять серйозну небезпеку для здоровʼя людини (із можливими летальними наслідками). За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку високі температури негативно впливають на здоров’я багатьох людей, та особливо небезпечна спека для людей похилого віку, немовлят, людей з хронічними захворюваннями та тих, хто працює на вулиці. Надмірне тепло може спровокувати виснаження організму та тепловий удар, загострити існуючі серцево-судинні, респіраторні та ниркові захворювання тощо.

“Зазначимо, що кожного дня, в південно-східному регіонах є загроза балістики від РФ , при відсутності електроенергії, вуличні оповіщувачі не працють, не має інтернету та зв’язку , жителі не взмозі сховатись вчасно в укриття, викликати швидку допомогу тощо.

12 годин на добу кожна черга без електроенергії, кожне підключення +10-40 хвилин, тобто світла немає 14 годин.

Після підключення не вистачає напруги, не запускаються, або згорають електроприлади, такі як холодильники, мотори для подачі питної води”, – зазначається в петиції.

Зважаючи на вищезазначені обставини, авторка просить переглянути та скорегувати розподіл електроенергії, враховуючи температурний режим регіонів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. Підпишіть кожен кому не байдуже, ставити лайк ,і коментар з матами то недостатньо для рішення питання.

  2. Все верно написано и хочется добавить ---что рядом со всеми этими проблемами еще и звук ГЕНИРАТОРОВ прекрасно давит на психику 24 часа в сутки работают генераторы .точнее не работают а дико визжат по адресу м МОРСКАЯ 3 , там все ПАНИ попотели и на кабинет по 2 кондиционера работают ___-понятно днем а ночью почему ???? Спать не возможно ни днем ни ночью ,а за открыть окно так и разговора не может быть гарь и дым столбом висит ! Надо бы и это учесть ---кому-то деньги платят и с привилегиями ,а тут даже глоток воздуха нельзя чистого вдохнуть .гудит в голове как в полете и организм все время в напряжении .

  3. Ми користувачі. Це все наше.. Украінське народе треба прокидатись.

    Нас тікими діями нищать..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button