СуспільствоТема дня

"Ми не прив'язуємося до особистостей", - Сєнкевич про свого зама-"корупціонера" на чолі відновлення міста

Коренєв й досі є головою робочої групи з відновлення міста

Цей материал також доступний

У 2022 році Сергія Коренєва було призначено головою робочої групи з відновлення Миколаєва. Попри його статус підозрюваного у кримінальній справі щодо реконструкції Соборної площі, Коренєв продовжує виконувати свої обов’язки та навіть їздити у закродонні відрядження разом з міським головою Олександром Сєнкевичем.

Про це у своєму інтерв’ю для РБК-Україна розповів мер Миколаєва Олександр Сенкевич.

Ще у 2022 році головою робочої групи з відновлення міста було призначено Сергія Коренєва – вашого заступника. Він ще є головою цієї групи?

– Так. Робоча група – це формальність, тут більш серйозні процеси. Миколаїв та Харків – два єдині міста в Україні, які підійшли до процесу відновлення міста дуже глобально, з підготовкою, з майстер-планом. Сьогодні ми працюємо із Європейською економічною комісією при ООН над створенням майстер-плану. Нещодавно була презентація цього плану, ми працюємо над цим із італійською компанією. Разом ми готуємо свої документи, які будуть базою для реалізації стратегії відновлення міста. Це дуже серйозна робота.

– А Сергій Коренєв все ще є підозрюваним у кримінальній справі щодо реконструкції Соборної площі?

– Так, триває суд.

– Він якось представляє разом із вами інтереси Миколаєва у ваших закордонних відрядженнях?

– Так, представляє.

– А у наших партнерів є питання щодо його сьогоднішнього статусу?

– Ні, вони всі про це знають, посольство Данії та всі, хто з нами працює, навіть антикорупційні ініціативи. Усі очікують на рішення суду. Ми не прив’язуємося до особистостей, ми працюємо з Європейською антикорупційною ініціативою та змінюємо структуру. Структуру закупівель наших підприємств, найбільших споживачів бюджету. На підставі цього змінюємо структуру, зараз запроваджуємо першу наглядову раду у “Миколаївводоканалі”, відома юридична компанія допомагає нам у підготовці.

Знову ж таки, ми перші в Україні, хто зробив сайт-звіт про міжнародну допомогу, більше таких ніде немає. Вся інформація всієї отриманої допомоги, починаючи з 2022 року до сьогодні, публікується на сайті.

Насправді про повне відновлення міста, поки йде війна, ніхто не може говорити. Ми можемо займатися відбудовою напівзруйнованих будівель, а повноцінним відновленням міста ми не можемо. Тому ми займаємося плануванням, працюємо з цього питання із нашими міжнародними партнерами.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button