Пригоди

Прикордонник на Одещині вбив дезертира, що напав на нього

Справою займається Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону

Цей материал також доступний

У Одеській області стався напад на прикордонний наряд, який знаходився на чергуванні, і в результаті вистрілу було убито одного з нападників. За інформацією, що надійшла від речника ДПСУ полковника Андрія Демченка у коментарі для “Української правди“, а також від джерел УП у правоохоронних органах.

За словами офіцера ДПСУ, вечором 14 липня 2024 року у селищі Мар’янівка (що знаходиться за 15 кілометрів від кордону з Молдовою), прикордонники зупинили автомобіль, в якому крім водія перебували ще чотири особи.

Двоє осіб тікали у різних напрямках, а потім один із них під час пошукових дій напав на військовослужбовця. За словами Демченка, прикордонник був змушений використати зброю для захисту свого життя. Правоохоронець відкрив попереджувальний вогонь у напрямку нападника. Медичний персонал швидкої допомоги, який був викликаний на місце події, констатував смерть правопорушника, а також тілесні ушкодження у військовослужбовця.

 “Інформація, яка почала ширитися на окремих ресурсах про те, що прикордонник відкрив стрілянину з пістолета навздогін втікачу, не відповідає дійсності.

За цим фактом повідомлено ДБР, інші правоохоронні органи та підрозділи прокуратури. Тривають невідкладні слідчі дії. Військовослужбовців не затримували.

Відзначу, на жаль, це вже не перший випадок нападу на прикордонний наряд порушниками, в результаті яких військовослужбовці вимушені застосовувати зброю для збереження свого життя та здоров’я”, – розповів Демченко.

Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження щодо смерті військовослужбовця, який намагався нелегально перетнути кордон України з Молдовою. Як зазначено що четверо військовослужбовців втекли з навчальної частини та спробували перетнути кордон до Республіки Молдова пішки. Для доїзду до кордону вони скористались послугами таксі.

Ведуться оперативні слідчі дії для встановлення всіх обставин події.

За фактом порушення правопорядку кваліфікація включає перевищення службових повноважень, що призвело до серйозних наслідків (частина 3 статті 365 Кримінального кодексу України).

Справою займається Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Прикордонники затримали дезертирів

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button