Пригоди

В Миколаєві 21-річного студента засудили за шпигунство на користь РФ

Студент пояснив шпигунство як "онлайн-гру"

Цей материал також доступний

Центральний районний суд міста Миколаєва виніс вирок 21-річному студенту одного з місцевих ВНЗ за передачу інформації про розташування українських військових за 2 000 гривень.

Деталі справи

Навесні 2023 року обвинувачений збирав і передавав точні дані про місця розташування підрозділів Збройних сил України представнику країни-агресора. Інформація включала точні адреси, описи та географічні орієнтири, що сприяло наводженню вогню на навчальні заклади, дитячі медичні заклади та промислові об’єкти. За свою діяльність він отримав 2 000 гривень, які були переведені на його банківський рахунок з тимчасово окупованої території.

Аргументи захисту

Під час судового розгляду обвинувачений заявляв, що гроші отримував на свій аккаунт в онлайн-грі російського провадження і не вважав це винагородою за передачу інформації. Він також заперечував наявність корисливих мотивів. Однак, ці твердження були спростовані доказами, зокрема його листуванням, де він обговорював із співрозмовником способи передачі та отримання винагороди.

Вирок суду

Суд дійшов висновку, що вина обвинуваченого повністю доведена. Враховуючи особу обвинуваченого, його мотиви, характер та тяжкість скоєного злочину, суд призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі за частиною 3 статті 114-2 Кримінального кодексу України. Також ухвалено конфіскувати в дохід держави оргтехніку та засоби зв’язку, що належать обвинуваченому.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button