Суспільство

У Миколаєва з'явилося... не якісне водопостачання, а ще одне (фінське) місто-побратим - Котка

Миколаїв - мирне містом з унікальною історією

Цей материал також доступний

Миколаїв і фінське місто Котка стали побратимами. Відповідний меморандум під час онлайн-зустрічі підписали мер Миколаєва Олександр Сєнкевич і мер міста Котка Еса Сірвіо. У заході також брали участь секретар Миколаївської міської ради Дмитро Фалько і його колега з міста Котка, Самі Віртанен.

Миколаївська міська рада оголосила, що документ передбачає співпрацю в питаннях економічного розвитку, будівництва, обміну досвідом у галузях науки й освіти, культури, а також молодіжної політики.

Олександр Сєнкевич заявив, що Миколаїв  – мирне містом з унікальною історією. До початку конфлікту воно славилося розвиненою промисловістю і потужною портовою інфраструктурою. Тут діяли відомі університети і процвітало культурне та спортивне життя.

Співпраця передбачає економічний розвиток

Після військової агресії росії тисячі жителів Миколаєва були змушені залишити свої домівки, а інфраструктурі завдано серйозних збитків. Сьогодні міська влада, за підтримки міжнародних партнерів, активно працює над відновленням міста. Вже розробляється стратегічний документ – Майстер-план, який стане основою для повоєнної реконструкції.

Мер висловив подяку фінському народу за підтримку України і висловив упевненість у тому, що партнерство між Миколаєвом і містом Котка буде успішним і приноситиме вигоду обом громадам.

Мери Миколаєва і Котки підписали меморандум

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. ,коли почнете рішати питання з питною водою у хаті вже пре каналізацією з річки мало того спека на вулиці ще запахгрчзної річної води а подивиться як ми носимо воду на поверхи домів у нас воду руки нижче колін ваші жінки так не носять робить вже поскоріше що небудь з водою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button