Суспільство

Тепер із собакою на полиці? Укрзалізниця приготувала нові правила! 🐶

Змінюють правила перевезення тварин у поїздах: нові можливості для власників улюбленців

Цей материал також доступний

Укрзалізниця ініціювала зміни щодо перевезення тварин у поїздах. Оновлені правила планують затвердити після публічного обговорення, яке триватиме до моменту затвердження змін Державною регуляторною службою України.

Що змінюється?

  • Визначення «жорстка конструкція» буде прибрано з опису переносок. Тепер для перевезення тварин підійдуть рюкзаки з водонепроникним абсорбуючим дном.
  • Тваринам до 45 см у холці хочуть дозволити тимчасове перебування без переноски для активності та сну на полиці купе.
  • Собакам від 45 см дозволять проїзд у вагонах СВ та РІЦ за умови повного викупу купе. У Інтерсіті+ — якщо викупити всі місця в ряду.
  • Службові собаки представників Сил оборони зможуть їздити безкоштовно у всіх типах вагонів, але з намордником і повідком.

Коментар від пресслужби Укрзалізниці:

“Якщо ви відчуватимете дискомфорт або алергічну реакцію від сусідства з твариною, ми забезпечимо альтернативні місця”, — додали в “Укрзалізниці”.

Необхідні документи для перевезення тварини:

  • Ветеринарний паспорт з усіма щепленнями.
  • Відповідний квиток для тварини, який можна придбати у залізничних касах та у застосунку “Укрзалізниці” за 16 грн.

Соціальна кампанія “Укрзалізниця” у співпраці з зоозахисною організацією UAnimals розпочинає соціальну кампанію, щоб закликати пасажирів без тварин людяніше ставитися до пасажирів із улюбленцями.

“Це важливо, адже для багатьох із нас тварина є членом сім’ї”, — підкреслили у компанії.

Проєкт наказу буде винесено на суспільне обговорення для врахування інтересів усіх пасажирів і забезпечення їхнього комфорту.

Минулого року “Укрзалізниця” вже вносила зміни до правил перевезення пасажирів та багажу, уточнюючи порядок оплати за перевезення собак та дрібних кімнатних тварин.

Передісторія Цього року в мережі з’явилися фото українського військового, який подорожував із службовим собакою з Києва до Чернігова і не зміг скористатися своїм місцем у потягу “Інтерсіті”. Чоловік з твариною були змушені всю дорогу простояти в тамбурі. Цей випадок став поштовхом до змін, над якими зараз працює компанія.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button