Пригоди

Мешканець Миколаївщині поширював заклики до зміни меж території України

За цими статтями можна отримати до 8 років ув'язнення з конфіскацією майна або без такої

Цей материал також доступний

Злочинні дії прихильника російських окупантів були викриті слідчими Первомайського районного відділу поліції спільно зі співробітниками управління Служби безпеки України в Миколаївській області.

Як повідомляє Головне управління Національної поліції в Миколаївській області, 52-річний мешканець Кривоозерської громади, використовуючи спеціалізовану програму, заходив у заборонену соціальну мережу та з початку війни свідомо підтримував і поширював на своїй сторінці матеріали з закликами до зміни меж території або державного кордону України в порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також виправдовував і визнавав правомірними дії країни-агресора.

Поліцейські провели санкціонований обшук за місцем проживання зловмисника, під час якого було знайдено та вилучено його мобільний телефон, в якому знаходилися докази його злочинної діяльності. Усе вилучене матеріал направлено на дослідження.

Під керівництвом прокуратури слідчі поліції оголосили зловмиснику про підозру у вчиненні таких злочинів: за ч. 1 ст. 110 ККУ, посягання на територіальну цілісність України та за 2 та ч. 3 ст. 436-2 ККУ поширення матеріалів, що виправдовують або визнають правомірними дії росії у її вторгненні проти України та глорифікація її учасників.

За цими статтями можна отримати до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої.

У суді підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на два місяці. Досудове розслідування ще триває.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button