Суспільство

Воєнком Запорізького ТЦК використовував військових для ремонту свого будинку

За цю статтю можуть призначити покарання від 5 до 10 років ув'язнення

Цей материал також доступний

Працівники ДБР оголосили про нову підозру колишньому керівнику Запорізького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Його звинувачують у залученні військовослужбовців з районних військкоматів до будівельних робіт на його власному будинку.

Державне бюро розслідувань повідомляє, що під час керівництва обласним військкоматом у 2023 році посадовець використовував військовослужбовців для ремонту свого нового будинку, обираючи фахівців серед працівників районних військкоматів на власні будівельні потреби.

Будинок експосадовця

Умовами виконання робіт був вільний графік відвідування служби зі збереженням повного грошового забезпечення. Посадовець незаконно видавав накази про відрядження військових до ЗОТЦК та СП і підписував документи про безпідставні нарахування та виплати.

Отже, з лютого по липень 2023 року троє працівників запорізьких районних військкоматів замість виконання службових обов’язків виконували ремонтні роботи у будинку військового комісара. За цей період їм безпідставно було нараховано суму в 266,4 тис. гривень.

Колишньому посадовцю оголошено підозру у зловживанні службовим становищем і допомозі в ухиленні від військової служби. Трьом працівникам військкоматів, які погодилися на його пропозицію, оголошено підозру у ухиленні від військової служби. За цю статтю можуть засудити на відповідну покарання від 5 до 10 років позбавлення волі.

“Нагадаємо, що працівники ДБР викрили колишнього запорізького воєнкома на зловживаннях влітку 2023 року”, – повідомили ДБР.

Експосадовець ще обвинувачується у неправомірному нарахуванні значних сум грошових виплат своїм підлеглим, загальна сума перевищує 1 мільйон гривень. За ці дії, здійснені в умовах воєнного стану, йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років. Судовий процес у його справі ще триває.

Експосадовець ще обвинувачується у неправомірному нарахуванні значних сум

Нагадаємо, ми писали: Командувача на Одещині викрили у використанні бійців для будівництва особистого маєтку

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button