Пригоди

Фальшиві довідки за 15 тисяч доларів США: миколаївські поліцейські зупинили незаконну схему

За це злочин загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Цей материал також доступний

Миколаївські поліцейські, за оперативною підтримкою співробітників Служби безпеки України в області та за процесуальним керівництвом окружної прокуратури Миколаєва, викрили протиправні дії місцевих жителів.

Під час досудового розслідування Головне управління Національної поліції в Миколаївській області встановило, що двоє молодих миколаївців віком 20 і 22 роки спланували схему незаконного заробітку. Вони надавали послуги чоловікам призовного віку для ухилення від військової служби. Один з них займався пошуком клієнтів, а інший, як стверджувалося, мав змогу впливати на посадових осіб обласного центру медико-соціальної експертизи.

Під час спільної роботи зловмисників клієнти, які сплатили 15 тисяч доларів, отримували обіцянку отримати статус інваліда, що надавало військовозобов’язаним чоловікам можливість нелегального перетину державного кордону.

Після отримання останньої частини платежу в розмірі 3000 доларів США, правоохоронці затримали зловмисників відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі поліції повідомили затриманим про підозру за частину 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України, що стосується отримання неправомірної вигоди для впливу на прийняття рішень особою, уповноваженою на виконання державних чи місцевих функцій. За це злочин загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд призначив підозрюваним запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту. Досудове розслідування продовжується.

Молодики з Миколаєва надавали фальшиві групи інвалідності

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button