Політика

Радники Трампа представили план припинення війни РФ проти України - Reuters

Два радники Трампа представили йому план припинення війни в Україні

Колишні радники експрезидента США Дональда Трампа, Кіт Келлог і Фред Фляйц, представили йому план, який має на меті припинення війни Росії проти України. Про це повідомляє Reuters.

Келлог і Фляйц, які були керівниками апарату Ради національної безпеки Трампа під час його президентства у 2017-2021 роках, розробили цей план. Згідно з їхньою пропозицією, у разі обрання Трампа президентом США, він може зупинити постачання військової допомоги Україні, якщо та відмовиться від переговорів. Водночас, Москву попередять, що будь-яка відмова від переговорів призведе до посилення підтримки Києва.

Під час мирних переговорів передбачається припинення вогню на основі наявних ліній зіткнення.

Основні елементи плану були викладені в загальнодоступній дослідницькій роботі, опублікованій “Інститутом політики “Америка понад усе”, де Келлогг і Фляйц займають керівні посади.

Пряма мова Кіта Келлога:

“Ми говоримо українцям: ‘Ви повинні сісти за стіл переговорів, і якщо ви не сядете за стіл переговорів, підтримка з боку Сполучених Штатів припиниться. А Путіну ви кажете: ‘Він повинен сісти за стіл переговорів, а якщо ви не сядете за стіл, то ми дамо українцям все необхідне, щоб вбити вас на полі бою'”.

Згідно з пропозицією, Москву також можна було б змусити сісти за стіл переговорів, відклавши на тривалий час обіцянку членства України в НАТО.

Пряма мова Фреда Фляйца:

“Україні не потрібно формально поступатися територією Росії згідно з нашим планом. Проте, Україна навряд чи зможе відновити контроль над усією своєю територією в найближчій перспективі”.

Келлог і Фляйц зазначили, що для досягнення тривалого миру в Україні потрібні додаткові гарантії безпеки для України. Фляйц додав, що “озброєння України до зубів”, ймовірно, буде ключовим елементом цього.

Пряма мова Фреда Фляйца про реакцію Трампа:

“Я не стверджую, що він погодився з нею або погодився з кожним словом, але ми були раді отримати зворотний зв’язок”.

Проте речник Трампа Стівен Чунг зазначив, що офіційними слід вважати лише заяви, зроблені самим експрезидентом або уповноваженими членами його передвиборчої кампанії.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button