ПолітикаПригодиТема дня

Підозра депутатові: Тищенко викрав колишнього військового у Дніпрі

Підозра депутату Тищенку: незаконне позбавлення волі військовослужбовця у Дніпрі

Цей материал також доступний

Генеральний прокурор України повідомив про підозру чинному народному депутату Миколі Тищенку за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі.

Про це повідомляють ДБР та Офіс Генерального прокурора.

Подробиці інциденту

За даними слідства, 20 червня у Дніпрі група осіб за вказівкою народного депутата протиправно позбавила волі колишнього військовослужбовця ЗСУ Дмитра Павлова. Потерпілого утримували протягом певного часу та завдали тілесні ушкодження. Інцидент стався за попередньою змовою групи осіб із застосуванням фізичної сили та спецзасобів.

Підозра і санкції

Депутату повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 146 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Офіс Генпрокурора погодив клопотання щодо обрання Тищенку запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Інші причетні особи

У зв’язку із подіями повідомлено про підозру ще одній особі, яка брала активну участь у протиправних діях, за ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 146 КК України. Тривають заходи з встановлення інших осіб, причетних до кримінального правопорушення. Слідчі дії тривають.

Деталі обшуку

ДБР опублікувало фото, на яких видно, як Тищенку повідомляють про підозру. На фото зафіксовано значну кількість готівки: доларів США та євро. Ймовірно, у нього вдома проводився обшук.

Реакція голови ОП

На конфлікт відреагував голова Офісу Президента Андрій Єрмак:

“Так, Тищенка я знаю давно. Дійсно – хрестив його сина. Але це було багато років тому. Я давно вже не сприймаю його вчинки і не розумію їх. Тому не підтримую з ним жодних стосунків.”

Єрмак наголосив, що кожен повинен нести відповідальність за свої дії, незалежно від посад чи прізвищ. Він також зазначив, що така поведінка Тищенка несумісна зі статусом народного депутата.

Інші учасники конфлікту

Серед тих, хто супроводжував Тищенка і брав участь у конфлікті, був співробітник Київської поліції Богдан Писаренко. Після розголосу його звільнили з займаної посади.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button