Пригоди

Тримали в страху родичів загиблих воїнів: СБУ затримала рекетирів

Злочинцям загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна

Цей материал також доступний

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією успішно нейтралізувала злочинну групу, яка тероризувала жителів Черкас, включаючи родичів загиблих українських воїнів. В одному з випадків зловмисники вимагали 5 мільйонів гривень у родини військовослужбовця, що загинув на фронті.

Про це 24 червня 2024 року повідомляє пресслужба СБУ.

Дізнавшись про те, що дружина загиблого та його 20-річний син отримали державну грошову допомогу, рекетири вирішили відібрати «свій відсоток». Вони переслідували сина загиблого, погрожуючи йому фізичним насильством, а на матір чинили психологічний тиск через телефонні дзвінки.

Крім грошей, злочинці вимагали від потерпілих визнати одного з них позашлюбним сином загиблого воїна. Це було частиною їхньої схеми для ухилення від мобілізації та подальшого виїзду за кордон з «вибитими» грошима.

Служба безпеки затримала двох учасників злочинної групи на гарячому під час передачі частини грошей. Служба безпеки затримала двох учасників злочинної групи на гарячому, коли їм передавали частину «данини». Затримані виявилися місцевими кримінальниками, які спеціалізувалися на вимаганні неіснуючих боргів з мешканців Черкас.

Наразі затриманим пред’явлено підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, вчинене в умовах воєнного стану). Вони перебувають під вартою і їм загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Розслідування триває, правоохоронці встановлюють можливу причетність банди до інших особливо тяжких злочинів. Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button