ПригодиСуспільство

Викритий зрадник: мешканець Миколаєва передав ворогу дані про ЗСУ і отримав 5 років в'язниці

У Миколаєві суд виніс вирок чоловіку за поширення інформації про розташування підрозділів ЗСУ

Цей материал також доступний

У Центральному районному суді м. Миколаєва було винесено вирок 42-річному місцевому мешканцю, визнаному винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.114-2 та ч.2 ст.436-2 КК України.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Під головуванням судді Івана Дірка, було встановлено, що обвинувачений через месенджер Telegram поширював у проросійській групі скріншоти з сервісу Google Maps, на яких було зазначено місця розташування підрозділів ЗС України. Крім того, він надавав фотозображення з місцями розташування підрозділів протиповітряної оборони у Миколаєві.

Деталі судового розгляду

Суд встановив, що обвинувачений, використовуючи месенджер Telegram, поширив у групі проросійської спрямованості скріншот з сервісу Google Maps з місцем розташування підрозділів ЗС України. Пізніше він надіслав кілька фотозображень, в яких містилось розташування підрозділів протиповітряної оборони у м. Миколаєві з можливістю ідентифікації їх на місцевості.

“Обвинувачений неодноразово залишав коментарі, що виправдовують збройну агресію проти України, висловлював сподівання на окупацію міста та бажання воювати на боці держави-агресора,” – повідомили у суді.

Обвинувачений частково визнав свою провину, зазначивши, що про вчинене не жалкує. Він пояснив, що спілкувався в закритій телеграм-групі з учасниками з інших країн, зокрема Росії та Білорусі. За його словами, коли почались активні вибухи біля місця його проживання, він писав до групи відповідні повідомлення, оскільки переймався за своє життя та намагався дізнатись про можливу небезпеку.

Щодо фотоповідомлень із зображенням роботи підрозділів ППО, чоловік вказав, що знімав нічне небо і в кадр випадково потрапила робота військових. Водночас, твердження про “випадковість” було спростовано дослідженими у ході розгляду доказами.

Аргументи захисту

Чоловік просив суд постановити виправдувальний вирок або призначити покарання, не пов’язане з реальним позбавленням волі. Він додав, що розуміє події, які відбуваються між Росією та Україною, але не має проукраїнської позиції, оскільки вважає, що представники чинної влади є прихильниками забороненої в Україні нацистської ідеології.

Вирок суду

Суд дійшов висновку про доведеність вини обвинуваченого та ухвалив визнати його винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.114-2 та ч.2 ст.436-2 КК України, і призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button