Суспільство

ЄС без меж: "Роумінг як вдома" тепер і для українців - новий закон набув чинності

Українці зможуть користуватися мобільним зв'язком у ЄС без додаткових платежів

Цей материал також доступний

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який імплементує норми європейського законодавства з роумінгу. Це передбачено проектом закону № 10265, розміщеного на сайті парламенту.

Згідно з новим законом, українці матимуть змогу користуватися мобільним зв’язком у країнах ЄС без додаткових платежів протягом чотирьох місяців. Водночас, європейці зможуть насолоджуватися аналогічними умовами в Україні.

Закон спрямований на поступову інтеграцію до Єдиного цифрового ринку ЄС, а саме – отримання Україною режиму внутрішнього ринку з ЄС щодо послуг роумінгу через приєднання до єдиної роумінгової зони ЄС “Роумінг як вдома” (Roam-Like-AtHome/RLAH).

RLAH дозволяє під час подорожей до ЄС користуватися дзвінками, SMS та передачею даних, включеними до домашнього пакету послуг, без додаткової плати за роумінг. Цими перевагами зможуть скористатися також користувачі європейських операторів, які подорожують Україною.

Крім цього, закон гармонізує національне законодавство у сфері електронних комунікацій із законодавством Європейського Союзу. На думку авторів документа, це суттєво покращить інвестиційний клімат для бізнесу у сфері електронних комунікацій. Вітчизняні підприємства зможуть працювати за єдиними правилами з європейськими партнерами, відповідно до законодавства ЄС. Також закон забезпечує співпрацю з Органом європейських регуляторів електронних комунікацій (BEREC) та виконання умов для набуття Україною режиму внутрішнього ринку з ЄС у сфері електронних комунікацій.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button