Суспільство

Генштаб не проти, а тіньовики? Хто блокує економічне бронювання?

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про бронювання працівників за сплати 20 тисяч гривень податку щомісяця

Цей материал також доступний

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає бронювання працівників за умови сплати 20 тисяч гривень податку щомісяця. Ініціатором законопроекту виступив нардеп від “Слуги народу” Дмитро Наталуха. В інтерв’ю Radio NV він розповів, хто саме блокує ухвалення цього документу.

Головний противник — тіньовий сектор

Дмитро Наталуха зазначив, що основний спротив ухваленню закону про економічне бронювання чинить “тіньовий сектор”, який заробляє на “тіньовому бронюванні” та допомагає ухилянтам виїхати з країни:

“Обсяг тіньового бронювання в рік сягає щонайменше 700 мільйонів доларів і може доходити до двох мільярдів. Ми бачимо саме у цьому основне й найбільше джерело спротиву”, – каже Наталуха.

Генштаб підтримує законопроект

Нардеп заперечив, що Генштаб виступає проти законопроекту. За його словами, з військовим керівництвом відбувається конструктивний діалог:

“Моє персональне спілкування з військовим керівництвом дуже конструктивне. Ми не боремось з якимось уявним Генштабом. Звісно, що у кожного є свої застереження, але в процесі консультацій і дискусій ми можемо дійти до певної “золотої середини””, – пояснив Наталуха.

Вартість економічного бронювання

Дмитро Наталуха також відкинув зауваження щодо високої вартості щомісячних внесків:

“Відштовхувалися від мінімальної заробітної плати військовослужбовця, мобілізованого, який не виконує бойових розпоряджень — це 20 тисяч 100 гривень. Одна заброньована особа буквально є джерелом грошового забезпечення однієї мобілізованої особи”, – додав депутат.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button