ЕкономікаСуспільствоТема дня

Суднобудівний завод та яхти: як Миколаїв перетворюється на морську столицю

Миколаїв на шляху до масштабної трансформації: нові проекти на форумі "Mykolaiv Blue&Green Economy"

Цей материал також доступний

14 червня 2024 року в Миколаєві відбувся онлайн-форум “Mykolaiv Blue&Green Economy”, який зібрав провідних експертів та представників влади для обговорення майбутніх інфраструктурних проектів міста. Цей захід став важливим кроком до формування єдиного бачення переходу Миколаєва до нових економічних моделей, що сприятимуть збереженню водних ресурсів, розвитку судноплавства, риболовлі, туризму та підтримці екологічно чистих бізнес-моделей.

На початку форуму виступив керівник проекту Артем Ващіленко:

«Ми вітаємо вас сьогодні в місті Миколаєві в центрі підтримки бізнесу і раді вам повідомити, що проект трансформації міста Миколаєва на шляху до зеленої економіки та блакитної економіки дійшов до етапу, коли ми сьогодні вже готові поділитися з вами результатами роботи цього проекту. Хочу нагадати, що ця ініціатива стала можлива завдяки ініціативі “Мери з економічного зростання” за підтримки ПРООН та уряду Королівства Данії».

Потім виступив керівник Програми з розвитку регіонів ПРООН в Україні Мустафа Саіт-Аметов.

Морський індустріальний парк: новий поштовх для промисловості

Володимир Самойленко, керівник реалізації заходів напрямку «Місія та концептуальний дизайн Морського індустріального парку», компанія One Works, представив амбітну концепцію розбудови морського індустріального парку в Миколаєві. Мета проекту – створення індустріального парку для відновлення та розвитку промисловості в місті. Основні елементи парку включають індустріальні підприємства, бізнес-інкубатори, логістичні центри, інфраструктуру та сервіси, а також зону інновацій.

Цей проект має значні переваги для міста, серед яких створення до 4000 нових робочих місць, збільшення доходів місцевого бюджету, активізація малого та середнього бізнесу, покращення якості життя в місті та використання екологічно чистих технологій, таких як встановлення сонячних панелей, зелених дахів і інтеграція зелених зон всередині парку.

Aqua Port: новий громадський простір для відпочинку та навчання

Володимир Сисоєв, керівник реалізації заходів напрямку «План реконструкції будівлі навчального центру “Школа юних моряків”», компанія One Works, представив проект створення прибережного громадського простору Aqua Port. Цей проект спрямований на створення сучасного прибережного громадського простору для відпочинку та навчання. Основні елементи включають зони для яхтингу, дитячого водного спорту, маломірного судноплавства та публічні простори для відпочинку та рекреації.

Володимир Сисоєв зазначив:

«Було обрано декілька важливих напрямків, і одним з них стала така амбітна мета створення концепції нового набережного громадського простору на базі існуючого комплексу клубу юних моряків на нижній набережній ріки Інгул».

Ревіталізація Миколаївського суднобудівного заводу

Ігор Лисицький, керівник реалізації заходів напрямку «Концептуалізація ревіталізації Миколаївського суднобудівного заводу: фокус на зеленому громадському просторі», компанія One Works, представив проект відновлення заводу. Проект зосереджений на відновленні та розвитку суднобудівного заводу з акцентом на екологічну стійкість. Основні елементи включають збереження суднобудівних потужностей, розвиток маломірного флоту, створення R&D центрів та інтеграцію нових бізнесів.

Технопарк у Миколаєві: інновації та стартапи

Ірина Бистрова, керівник бізнес-інкубатору та експерт з розробки та запуску інновацій технопарку Ukrainian Future, представила концепцію створення технопарку. Мета проекту – створення технологічного парку для розвитку інновацій та підтримки стартапів. Основні елементи включають інкубатори для стартапів, дослідницькі центри, офісні приміщення та інфраструктуру для бізнесу.

Читайте новини першими

Связанные статьи

58 комментариев

  1. Слава ,, великим " вождям Украины. С 1991го по нынешнее время.
    Не в одной стране мира не умеют так п@здить.

    1. Сергей Сергеев Мы соберем комиссию комиссии для комиссии там решим что делать с комиссией. Ну и ещё нам нужен проект для проекта.

  2. Опять какая то батвa, вы твари угробили все и обещаете все с 96 года, делайте люди сами подтянутся, там где спускали авианосцы теперь спускаться яхты и буксиры о гордость дожили, когда то голандцы в очереди стояли за рыболовецкими траулерами, что сейчас? батва

  3. Капец,все угробили,а теперь проэкты,хочется надеяться,а вот воду сделалиб!!!!

  4. Он и був раніше поки в самостійній країні не разікрали та позакривали заводи нашу гордість.а було аж 3.

  5. Є проекти на причал для великих і малих яхт. А про будівництво не чула і не бачила.

  6. Технологии-- виртуальная реальность,параллельные миры и так во всех сферах ,,города,,.

  7. Спочатку судно будівні заводи руйнували а зараз надумали відбудовувати у нас завжди так роблять

  8. Чому ніхто в коментарях не розуміє, що це післявоєнні плани, бо коли дай боже закінчиться війна то треба щоб були готові проєкти, щоб ми не залишалися в розваленій країні без нічого. А ще нашим людям як нічого не скажеш так вони так негативно реагують, це жах. Я розумію звісно що ситуація погана зараз, але чого всі такі песимісти? вам скажеш погану новину - ви злі, хорошу - злі. Треба дивитися на все з оптимізмом

  9. Водопровод не могут проложить, а в остальном бред. Сами все заводы уничтожили, а теперь все построят? Самим не смешно?

  10. Для початку, нормальною водою містян забезпечте, потім мріяти будете! В Миколаєві, є три величезних суднобудівних завода, запросіть до них ☝️ порядних інвесторів, надайте їм нормальні умови для праці, без корупційних схем і все буде!
    А так, це називається: Дурень думкою багатіє!

    1. Виталий Коломойченко на що запрошувати інвесторів?! На руїни?! Де ви бачили багатих дурнів?

    2. Olena Goryacheva , у свій час же, на Океан зайшли голландці, правда не на довго, як згодом виявилося, завдяки корупції, та прорахункам держави.

    3. Olena Goryacheva
      Інвестори то дармові покупці,які тільки відкачують кошти в офшори.

  11. Сейчас на проектах зарабатывают большие деньги. Типа мозги дорого стоят. Деньги уплачены, проект в архив и ждём следующего проекта. Сколько их уже накопилось?

  12. Николаев всегда был фавор судостроения
    История города нераздельно связана с морем и судоходством
    И Хорошо  если удастся возродить город
    И с стапелей Николаевских заводов будут сходить новые суда
    Это только плюс и радует
    Но сейчас основной проект
    Это выстоять 
    Закрыть небо
    Обеспечить город светом ,теплом и водой
    Основные проекты Николаева -это жизнеобеспечение граждан ,которые остались в городе
    Стабильности и порядка
    В то время ,когда нарушаются права граждан и конституция
    Сложно говорить о будущем процветании

    1. Vitaliy Sergeevich я писал научную работу о структуре NASA, давай твой танкер запустим на орбиту))

  13. Лучше напишите как загубили эту морскую столицу, как разорили заводы, и как решили оставить город без водопровода. Да разве только заводы? А где фабрики? Куда все делось за годы самостийности? Да уж, Слава " великим вождям" Украины с 1991 года.

  14. Галина Калмыкова , вы почитайте биографии горе- руководителей города Николаева и области??? Кем и чем они руководили???

  15. И так и будет! А ,,ждуны,, пусть пишут свои комментарии,писатели современные

  16. На х.... надо вы уже построили в Октябрьском пыль грязь срач вонь шум .На ЮТЗ тоже самое

  17. Агов, діячі і мрійники ви що там вживаєте за препарати,для початку просто місто треба довести до ладу, в асоціації міст України, місто Миколаїв займає останню сходинку,про що можна далі говорити, загублено,зруйновано, корупцією все що можна і не можна,про які перспективи можна говорити, я проїхався трамваєм 6 маршрутом,і я просто охуїв від побачинного міста

  18. Вы бы лучше подняли завод и начали делать военные карабли , а то война идёт а мы пенхаусы строем бараны, тут рашисты жизни не дают а эти под шумок бабки хотят свиснуть

  19. Валентина Яворская верю во что ?Что Николаев был центром кораблестроения?
    Имел прямое отношение к морской державе
    Так я в эту эпоху жила
    Или в то,что сейчас нужно думать о безопасности граждан в первую очередь
    Строить убежище
    Закрывать небо
    Решать проблему вода провода
    Многие другие проблемы городские
    Так это
    Очевидно
    Во что верю?
    В то ,что нужно выстоять
    Ставить более реальные задачи не хмерные планы на потом
    И по мере возможности решать то что сейчас насущно

  20. Андрей Левенец А с чего вы взяли,
    что я не знаю биографии наших местных слуг народа ?
    Я очень хорошо осведомлена О «тернистом»пути😜
    Этих деятелей
    Я ознакомлена
    с обратной стороной медали
    А не только с частью биографии, которую нам преподносила избирательная
    и предвыборная компании
    Увы и ах
    Маємо що маємо (((

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button