Суспільство

Висока пожежна небезпека: як до неї готуються в Галицинівській громаді

Представники служб спілкувалися з місцевими жителями

Цей материал також доступний

Погодні умови на півдні Миколаївської області, за даними синоптиків, найближчим часом сприятимуть високій імовірності виникнення та розповсюдження пожеж в екосистемах при наявності джерел займання (відкритого вогню).

Тож протягом тижня в Миколаївському районі розгорнулася активна інформаційна кампанія з метою запобігання вогневих випадків. Про це 15 червня 2024 року повідомляє Головне управління ДСНС України у Миколаївській області.

В акції взяли участь інспекторський склад районних управлінь, співробітники місцевої пожежної охорони «Галицинове» та вихованці Миколаївської обласної дитячої спілки дружин юних пожежних рятувальників «Блискавка».

Інформативні заходи проводилися на території Галицинівської громади Миколаївського району. Представники служб спілкувалися з місцевими жителями про необхідність дотримання правил безпечної поведінки, особливо у сезон підвищеної пожежної небезпеки. Роз’яснювальну роботу рятувальники проводили на узбережжях водойм та у лісах.

пожежники

Особлива увага приділялася дітям – незважаючи на канікули, діти продовжують навчатись правилам безпечної поведінки. Зокрема, обговорили пожежну безпеку в екосистемах, недопущення пожеж в сільгоспугіддях, запобігання загибелі людей на водних об’єктах.

Для молоді фахівці намагаються завжди донести інформацію в ігровій, інтерактивній формі, проводячи заняття як на свіжому повітрі, так і в класах безпеки.

Окремою темою завжди є мінна безпека. Враховуючи той факт, що дана громада певний час потерпала від обстрілів окупантів, небезпека може чатувати на мешканців під час відвідування відкритих територій, захаращених лісосмуг тощо.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button