Пригоди

Суд у Миколаєві заарештував двох підозрюваних у продажу гуманітарних авто для ЗСУ

Застава встановлена на 6 млн грн для громадянина Б. і на 3 млн грн для іншого фігуранта

Цей материал також доступний

Центральний районний суд в Миколаєві розглядає питання про застосування запобіжних заходів до двох жителів Первомайського району, яких підозрюють у незаконному використанні гуманітарної допомоги, благодійних внесків або безоплатної допомоги для особистої вигоди.

Центральний районний суд Миколаєва повідомляє, що громадянин Б. разом із своїм батьком попередньо зговорилися отримувати автомобілі від юридичної особи, зареєстрованої в Європі як гуманітарну допомогу для ЗСУ. Після цього автомобілі завозилися в Україну і оформлювалися за спрощеною процедурою.

Згідно з матеріалами клопотання, підозрювані розміщували оголошення про продаж автомобілів на відповідних сайтах і продавали їх військовослужбовцям за ринковими цінами. Загалом, згідно з цими матеріалами, було реалізовано 26 автомобілів. У повідомленні про підозру також зазначено, що було продано 8 автомобілів, власники яких вже встановлені.

Адвокати підозрюваних заперечили проти задоволення клопотання і просили суд не застосовувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Захист стверджував, що дії їх клієнтів були неправильно кваліфіковані і просив встановити запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту.

Після вислуховування думок сторін та вивчення матеріалів клопотання, суд вирішив застосувати тримання під вартою як запобіжний захід до обох підозрюваних. Вона також встановила розмір застави у сумі 6 млн гривень для громадянина Б. та 3 млн гривень для іншого фігуранта у кримінальному провадженні.

Загалом реалізували 26 автомобілів

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button