ПригодиСуспільство

Поліцейські попереджають: росія вербує підлітків для підпалу авто ЗСУ

Закликаємо батьків уважніше ставитися до своїх дітей. ВІДЕО

Цей материал також доступний

Поліція виявила, що з початку 2024 року спецслужби країни-агресора посилили свою активність у соціальних мережах, залучаючи осіб від 13 років до підпільної підривної діяльності. Начальник Департаменту карного розшуку Нацполіції Вадим Дзюбинський розповів:

“Працівники спецслужб рф обіцяють неповнолітнім за підпали щедру грошову винагороду. В Одесі кримінальна поліція викрила двох хлопців, 13 та 16 років, які вчинили підпал двох автомобілів, що належали військовослужбовцям. Підлітків затримали разом з двома приятелями 16 та 18 років при спробі підпалити ще одне авто”.

Поліцейські передали матеріали для дослідження спецслужбі СБУ. На підставі зібраних доказів слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за статтею про диверсію під час воєнного стану за Кримінальним кодексом України.

Підлітки підпалили авто ЗСУ

Національна поліція повідомляє, що наймолодшого, 13-річного хлопця передали на поруки його батькам. Щодо інших учасників справи, суд встановив запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави. За їхні дії може бути застосоване покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі.

За аналогічний злочин оперативники затримали ще двох молодиків, одного 17 років, іншого 18 років, відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм також було повідомлено про підозру у скоєнні злочину, і суд обрав запобіжні заходи.

Також підпали автомобілів ЗСУ зафіксовані в Києві та Дніпрі. За цими фактами проводяться невідкладні слідчі дії, триває досудове розслідування. Нацполіція України спільно з СБУ активно протистоїть ворогу та вживає заходів щодо захисту молоді від впливу російських спецслужб.

“Закликаємо батьків уважніше ставитися до своїх дітей, а також попередити їх про підступність ворога та встановлену законом відповідальність за вчинення диверсій: до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення”, – звернувся до батьків Вадим Дзюбинський.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. [censored] людей силой мобилизировать , [censored] в раду на [censored] [censored] и пакуйте как вы любите мрази !!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button