Пригоди

"Хочеш не йти на фронт? Плати тут і зараз" - хитрощі сержанта ТЦК

Шокуюче затримання в Одесі: працівник ТЦК вимагав хабар на вулиці за невручення повістки

Цей материал також доступний

Резонансна справа набирає обертів

Працівник одного з Територіальних центрів комплектування (ТЦК) Одеси, молодший сержант Олексій М., затриманий за вимагання понад 150 тис. грн у військовозобов’язаного. Протягом останніх двох днів ця історія стала широко обговорюваною в соціальних мережах.

У Мережі стверджують, що затриманий молодший сержант – це саме Олексій М., один із тих, хто проводив силову мобілізацію в одеському транспорті, нецензурно висловлювався на адресу військовозобов’язаних та інших пасажирів.

Деталі інциденту

Як розповіли ТСН.ua джерела у правоохоронних органах, фігурант цієї гучної справи вимагав гроші в одного з військовозобов’язаних прямо на вулиці, а натомість пропонував не вручати йому повістку, не доставляти до ТЦК, а просто відпустити. Джерела також повідомили, що не заперечують, що йдеться саме про Олексія М., який донедавна був залучений до силової мобілізації одеситів.

Цитата джерела:

“У разі відмови (платити гроші – Ред.) пригрозив чоловікові (військовозобов’язаному – Ред.) вручити йому повістку наступного дня та відправити на виконання обов’язків військової служби на передову до районів ведення бойових дій”.

Молодшого сержанта затримали після отримання половини обумовленої суми. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу – відповідне клопотання вже направлено до суду. За даними ГУНП на Одещині, підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі.

Кримінальне минуле

Як виявилося, прізвище, ім’я та по батькові затриманого повністю збігаються з персональними даними особи, яка неодноразово фігурувала у кримінальних зведеннях Одеси та у Державному реєстрі судових рішень. За даними останнього, на одесита Олексія Дем’яновича М. 18 липня 2019 року поліцейськими було складено протокол за перебування у стані алкогольного сп’яніння та нецензурні висловлювання. Крім того, 13 березня 2024 року Київський суд Одеси виніс ухвалу, в яку теж фігурує ім’я Олексія Дем’яновича М. У ухвалі наводяться дані про те, до суду надійшов протокол, де вказується, що дружина цього чоловіка заявила про удар у живіт та кидання меблів з його сторони.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button