Суспільство

Литва побудує на Миколаївщині укриття і нову школу замість зруйнованої військами рф

Загальна сума фінансування складає 2,7 млн євро

Цей материал також доступний

11 червня 2024 року в Берліні відбулось офіційне підписання Меморандуму, в рамках якого планують побудувати нову школу та укриття в селі Зелений Гай на Миколаївщині. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомив очільник Шевченківської громади Олег Пилипенко.

5 червня Кабінет Міністрів Литви схвалив відповідне рішення. Загальна сума фінансування складає 2,7 млн євро, з яких 1,35 млн – це кошти з державного бюджету Литви, а інша частина – кошти цільового партнера програми.

Реалізація данного проекту розрахована на 1,5 роки і має бути завершена до 29 жовтня 2025 року. В рамках будівництва планується побудовати школу 2000 кв.м, а також укриття, яке буде вміщати 200 осіб.

За повідомленням Дмитра Абрамова, заступника сільського голови Шевченкіської громади з соціально-економічного розвитку та грантової діяльності, модульна школа буде обладнана необхідними меблями, комп’ютерами та інтерактивними дошками.

Нагадаємо, що  13 березня 2022 року російська армія здійснила авіаудар по навчальному закладу в селі Зелений Гай, де було укриття для місцевих жителів. З-під завалів витягли тіла сімох людей. Серед загиблих був староста села Микола Струтинський та директор школи Олександр Гнедько.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button