Суспільство

Ухиляєшся від мобілізації? Готуйся до відмов у послугах!, - міністр юстиції

В Україні все частіше відмовлятимуть у послугах тим, хто уникає мобілізації

Цей материал також доступний

Міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що в Україні громадяни, які ухиляються від мобілізації, можуть все частіше стикатися з відмовою в наданні адміністративних послуг. Про це він розповів в інтерв’ю для YouTube-каналу “Це ніхто не буде дивитись” 11 червня.

Законні підстави для відмови у послугах ухилянтам від мобілізації

Малюська пояснив, що закон про адміністративні послуги дозволяє державі вимагати військово-облікові документи при зверненні за певними послугами. Це допоможе державі контролювати військовозобов’язаних громадян.

Пряма мова Дениса Малюськи:

“Це нормальний, правильний, природний процес. Процес триває. Я не можу сказати, що ми повсюдно запровадили такі механізми. Але, на моє переконання, він буде з’являтись все частіше. Все частіше для надання послуг військовозобов’язаним держава буде запитувати військово-обліковий документ”.

Мобілізація в Україні: для яких послуг будуть потрібні документи від ТЦК

Міністр юстиції підкреслив, що масштабної реформи не слід очікувати, оскільки законодавство вже передбачає можливість вимагати військовий квиток. Йдеться про “сотні, якщо не тисячі” послуг, при наданні яких можна вимагати такі документи.

Пряма мова Дениса Малюськи:

“Я переконаний, що на певних послугах ми не запроваджуватимемо. Це все, що стосується членів сім’ї військовозобов’язаного, дітей військовозобов’язаного. В цьому випадку держава жодних блоків не буде ставити. Ми досить обережно ставимось до оцінки, де послуги не є критично важливими, а де вони важливі”.

Малюська уточнив, що військово-облікові документи будуть вимагатися при наданні послуг, які стосуються особистого комфорту військовозобов’язаного. Він переконаний, що це станеться “рано чи пізно”, але в разі критично важливих для життя послуг таких змін не буде.

Важливі нововведення

До 5 липня в Україні мають запровадити автоматичну взаємодію між двома реєстрами. Система “Оберіг” отримуватиме дані з Пенсійного фонду, що допоможе краще контролювати військовозобов’язаних.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button