Пригоди

8 років тюрми з конфіскацією майна: у Миколаєві покарали авторку антиукраїнських публікацій

Їй призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Цей материал також доступний

За підтриманням публічного обвинувачення прокурорами Миколаївської обласної прокуратури суд визнав 42-річну мешканку Миколаєва винною у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України, а також у поширенні матеріалів, що виправдовують тимчасову окупацію частини території України. Її засудили за частинами 1 і 2 статті 110, та частинами 2 і 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України.

Як повідомляє Миколаївська обласна прокуратура, у суді прокурором доведено, що працівниця одного із закладів освіти міста Миколаєва вступила у контакт з представником держави-агресора. Маючи корисливий мотив і проросійські погляди, вона прийняла пропозицію стати редактором однієї з груп у забороненій соціальній мережі.

У період з червня по вересень 2023 року жінка на виконання завдань представника рф писала статті антиукраїнської спрямованості, у яких принижувала українську державність та український народ, закликала до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, виправдовувала правомірність дій держави-агресора та тимчасову окупацію частини території України, натомість вихваляючи велич рф, яка історично має право на південні землі України, у тому числі місто Миколаїв.

Зокрема, вона писала, що «Маріуполь — це Росія, Миколаїв — споконвічно російське місто, Крим — споконвічно російська земля», і стверджувала, що Донбас захотів бути з Росією, а тепер і Причорномор’я, нібито, бажає приєднатися.

Жителів півдня України вона закликала потерпіти і дочекатися, коли прийде російська влада. В одній із публікацій засуджена стверджувала, що після виходу з СРСР українська влада не демаркувала кордони, і тому Україна, начебто, досі є територією СРСР і належить росії як спадкоємиці Радянського Союзу. Вказані статті вона поширювала у групі серед невизначеного кола осіб, за що отримувала грошові виплати.

Їй призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. До вступу вироку в законну силу жінка перебуватиме під вартою.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button