ЕкономікаСуспільство

Перший в Україні спільний цех з ремонту бронетехніки відкрили Укроборонпром і Rheinmetall

Німецько-українське було офіційно зареєстроване в Україні 18 жовтня 2023 року

Цей материал також доступний

АТ «Українська оборонна промисловість» та міжнародний оборонний гігант Rheinmetall відкрили перший в Україні цех з ремонту та виробництва бронетехніки в рамках новоствореного спільного підприємства. Цю новину повідомила пресслужба Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості.

Основне завдання нового підприємства – ремонт і виробництво військової техніки за німецькими стандартами. Це дозволить швидше відновлювати бойові машини та повертати їх на передову, а в майбутньому забезпечить можливість виготовлення нової техніки для Сил безпеки та оборони України силами українських фахівців.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін розповів:

“Ми прагнемо розвивати наші виробничі спроможності спільно з союзниками та вважаємо, що українська оборонка – частина європейського ОПК, яка зміцнює систему колективної безпеки Євросоюзу. Тому відкриття спільного з Rheinmetall виробничого майданчика – це не лише крок до Перемоги України, але й важливий етап у побудові Арсеналу вільного світу”

Ремонт бронетехніки в Україні

 

Заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков зазначив:

“Відкриття першого спільного сервісного центру з Rheinmetall в Україні є надзвичайно важливим для зміцнення нашого оборонного потенціалу. Це дасть нам змогу забезпечити швидкий ремонт і обслуговування німецької техніки безпосередньо на території України, що значно підвищить ефективність наших Збройних сил. Ми вдячні нашим німецьким партнерам за довіру і підтримку, які дають нам змогу впевнено рухатися до перемоги та інтегруватися в європейську систему колективної безпеки”

На спільному виробничому майданчику працюють українські спеціалісти, а технічний нагляд виконують представники німецького партнера.

Голова наглядової ради АТ «Українська оборонна промисловість» Давід Ломджарія розповів:

“Розвиток партнерства з таким провідним світовим виробником озброєнь як Rheinmetall, свідчить про високий ступінь довіри, який отримав Укроборонпром від західних колег. Така довіра – результат наполегливої праці з розвитку компетенцій наших зброярів, впровадження реформи корпоративного управління та успішної роботи з побудови антикорупційної інфраструктури. Саме все це у комплексі робить Компанію та її підприємства конкурентоздатними, прозорими та привабливими для іноземних партнерів”

На спільному виробничому майданчику зайняті українські спеціалісти, а технічний контроль здійснюють представники німецького партнера. Важливо зазначити, що це відбувається в Україні: іноземні партнери довіряють нам, визнаючи нашу професійність та високий потенціал вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

Генеральний директор Укроборонпрому Герман Сметанін зазначає:

“Я вдячний керівництву німецького концерну за плідну взаємодію, яка дала змогу у стислі терміни обладнати та відкрити спільний виробничий майданчик”

Армін Паппергер, генеральний директор Rheinmetall AG сказав:

“Для нас дуже важливо надати Україні ефективну та надійну підтримку. Коли справа доходить до постачання запасних частин, нашим головним пріоритетом є забезпечення максимальної доступності та швидке поповнення запасів. Для досягнення цієї мети ми використовуємо наявні канали оригінальних виробників, обробляємо матеріал самостійно та з партнерами. Ми також відновлюємо оригінальні ланцюжки постачання та інтегруємо місцеве виробництво в Україні”

Німецько-українське ТОВ “RHEINMETALL UDI” (RHEINMETALL UKRAINIAN DEFENSE INDUSTRY LLC) було офіційно зареєстроване в Україні 18 жовтня 2023 року.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button