Пригоди

5 тисяч доларів за посаду: підозру отримав офіцер військової служби правопорядку

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави

Цей материал також доступний

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора було викрито та повідомлено про підозру офіцеру одного з відділень Центрального управління військової служби правопорядку (ВСП) у одержанні неправомірної вигоди. Справа порушена за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, що стосується одержання хабаря. Про це 7 червня 2024 року повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Слідство встановило, що підозрюваний офіцер за 5 тисяч доларів США пообіцяв влаштувати громадянина до регіонального відділення ВСП.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 605600 грн. Рішення про запобіжний захід було ухвалено з урахуванням всіх обставин справи, включаючи ступінь суспільної небезпеки діяння та ризики ухилення від правосуддя.

Офіцера Центрального управління ВСП викрито на одержанні хабаря

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань (ГСУ ДБР) за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України. Важливу роль у розкритті цього злочину також відіграла співпраця з Управлінням внутрішньої безпеки Міністерства оборони України.

Варто нагадати, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. Це основоположний принцип правової держави, який гарантує захист прав кожного громадянина на справедливий судовий розгляд.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button