Пригоди

СБУ в Києві затримала колишню депутатку з Миколаєва, що заробляла $100 тисяч щомісяця на ухилянтах

Звинуваченим загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Цей материал також доступний

Ще одну масштабну схему ухилення від мобілізації ліквідувала Служба безпеки. Колишня народна депутатка, яка зараз є членом керівного складу столичного інституту з профілактичної медицини, виявлена причетною до цієї справи.

Служба безпеки України повідомляє, що за результатами розслідування встановлено, що саме Ірина Володимирівна Сисоєнко, яка народилася 6 березня 1982 року в Миколаєві, та є українською політичною та громадською діячкою, а також колишньою народною депутаткою VIII скликання. Вона також займала посаду заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я. Сисоєнко є заслуженим юристом України та пройшла до Верховної Ради під №25 списку партії “Об’єднання «Самопоміч». Зазначено  що саме цією особою було організовано широкомасштабне виготовлення та реалізацію фіктивних документів, які підтверджували отримання інвалідності через професійні захворювання.

Згідно з наявними даними, основними клієнтами зловмисників були молоді чоловіки, які планували скористатися підробкою, щоб уникнути призову до військкомату та виїхати за кордон незаконно.

Щомісячно незаконна діяльність зловмисників, на чолі з ексдепутаткою, приносила прибуток майже на суму в 100 тисяч американських доларів. Ця сума була розподілена між усіма спільниками, серед яких були двоє колег організаторки: завідувачі відділень медичних установ, лікар-профпатолог та координатор протиправної діяльності медиків на Львівщині. Також до цієї “схеми” були причетні декілька посадовців з медико-соціальних експертних комісій західного регіону.

Згідно з даними слідства, учасники цієї групи діяли як організоване злочинне угруповання та надавали своїм клієнтам повний пакет “документів” для ухилення від призову до армії. У початковій стадії, ухилянтів фіктивно зареєстровували для амбулаторного лікування, після чого “діагностували” у них професійні захворювання та призначали групу інвалідності.

Внаслідок комплексних дій у Києві, проведених «на гарячому», була затримана організаторка схеми та її спільник з Львівщини, який передавав їй хабар у розмірі 32 тисяч доларів США. Та під час проведення обшуків на місцях роботи і проживання фігурантів було виявлено понад 40 мільйонів гривень, медичні документи та записи з обліку клієнтів.

На підставі зібраних доказів, організаторці злочинної групи та чотирьом її учасникам було оголошено про підозру згідно із двома статтями Кримінального кодексу України за вчинені злочини:

  • ч. 3 та ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції або одержання неправомірної вигоди службовою особою з використанням наданого їй службового становища);
  • ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави).

Розслідування триває з метою встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Особам, звинуваченим у злочині, може бути призначено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Комплексні заходи були проведені спільно з Національною поліцією за процесуальним керівництвом органів прокуратури.

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

  1. «Гірше, ніж москальські воші, можуть бути тільки українські гниди», - Симон Петлюра

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button