СуспільствоТема дня

Полегшення життя: Укренерго тимчасово обіцяє м'якші графіки відключення електропостачання

За думкою Кудрицького, найбільш складним місяцем літа буде липень

Цей материал також доступний

В ефірі ток-шоу “Української правди“, що присвячене Енергетичній кризі, зібралися експерти, серед яких були голова Укренерго Володимир Кудрицький, директор центру дослідження енергетики Олександр Харченко та інші гості, щоб обговорити нагальні питання енергетичної сфери. Спершу директор центру дослідження енергетики Олександр Харченко пояснив чому графіки енергопостачання відрізняються від реального життя:

“В нас є типи відключень за графіком. Є плановий графік і, власне, компанія Укренерго. Кожного дня в ранковий час по віхах Обленерго встановлюється ліміт споживання – скільки вони можуть видати споживачам. Кожне обленерго забирає з цього ліміту в своєму регіоні той ліміт, який йде на критичну інфраструктуру, і потім розподіляє його по так званим групам або чергам. Хто як називає ці історії – певні графіки відключення. Але, що час від часу відбувається: вони відключають черги, а ті, які залишилися включеними, перебирають, і часом – дуже відчутно. І в цей момент Укренерго, який має слідкувати за всією країною, каже цьому регіону: “Хлопці, у вас додаткове обмеження”, і це вже йде інший графік. А от саме тому графіки не співпадають. Тому що не можна з точністю до 100% передбачити, яке протягом дня буде споживання, і чи втримається воно в лімітах, відведених чи ні”, – пояснив він.

Під час програми, голова Укренерго Володимир Кудрицький зробив оголошення, що вихід з ремонту додаткового блоку атомної електростанції в ніч на суботу, 8 червня 2024 року, призведе до тимчасового полегшення ситуації в українській енергосистемі. Це дозволить зменшити обмеження для споживачів електроенергії.

“Ми очікуємо, що в ніч із п’ятниці на суботу вийде в роботу додатковий блок на АЕС. Це нам на два тижні дасть приємне приварювання до потужності, яку ми маємо по всій енергосистемі, тобто графіки не зникнуть але вони стануть м’якіші “,- затвердив Володимир Кудрицький

За думкою Кудрицького, найбільш складним місяцем літа буде липень, коли блоки АЕС будуть мати найменшу потужність через заплановані ремонти. Додаткове навантаження також призведе до погіршення ситуації через спеку.

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. А яке може бути споживання при включенні,якщо по 4-5часів підряд немає світла,а тоді 1ч 15 хвилин ,або 1ч 50 хвилин дають світло?!!!Там даже про 2 години не йдеться,бо затримують з включеннями від 20 до 45 хвилин.
    Когось хвилює,як працювати і платити за ваше підвищення,якщо по 16-18 годин на добу немає світла?!
    І яку критичну інфраструктуру ви маєте на увазі,якщо води в кранах немае,ліфти не працюють,точки видачі води теж не працюють,і це в місті без води!😡Та і старики,для якіх ви мабудь якісь послуги хочете надати,не можуть з поверхів спуститися,бо не зможуть потім без ліфта піднятися.Яка критична інфраструктура?

  2. Я думаю скоро вы почувствуете, сколько денег вы недополучите за свет по счётчику.Да и вайфай не нужен интернет пополнят не надо...

  3. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button