Пригоди

В Німеччині розшукують 9-річну українську дівчинку: операція залучає 300 поліцейських

Державна прокуратура розпочала розслідування щодо дій школи

Цей материал також доступний

У Німеччині шукають дев’ятирічну українську дівчинку Валерію, яка зникла по дорозі до школи в місті Дебельн. Як повідомляє Радіо Свобода,  четвертий день тривають пошуки дівчинки Валерії, як повідомили в поліції землі Саксонія, до пошукової операції залучено кінологів, водолазів, рятувальників та гелікоптер. Сьогодні понад 300 правоохоронців знову обшукують усе місто. А також поліція не виключає, що зникла Валерія вже може перебувати за межами Німеччини.

За даними поліції, у понеділок, 3 червня 2024 року , Валерія вирушила до школи близько 6:50 ранку, але так і не з’явилася на заняттях. Після того, як дитина не повернулася додому зі школи в другій половині дня, родичі звернулися до поліції. Того ж дня, о 18:30, поліція розпочала пошуки дівчинки.

Відеозаписи та свідчення водія автобуса підтвердили, що Валерія не скористалася звичайним автобусом для поїздки до школи. Через те, що школа не сповістила відразу про відсутність Валерії, державна прокуратура розпочала розслідування щодо дій школи.

Згідно з інформацією,друг сім’ї зниклої дівчинки, українська біженка приїхала разом із двома неповнолітніми дітьми до Німеччини у 2022 році. Вони родом із Дніпропетровщини.

Читайте новини першими

Связанные статьи

8 комментариев

  1. Питання до школи. Дитина не з'явилась на заняттях. Адміністрація повинна була зателефонувати мамі! Чому вони цього не зробили,і втратили дорогоцінний час!!

    1. Наталя Буряк абсолютно згодна, теж одразу про це подумала. Мені вчителька завжди телефонує, якщо щось не так ( я в Німеччині)
      Дуже дивна історія, ця дівчинка чекала шкільного автобуса на зупинці, невже там ніхто з оточуючих не помітив , з ким , чи в яку сторону вона пішла ..Сумно

  2. Наталя Буряк, вже не вперше чую про дивну поведінку адміністрації шкіл в Німеччині. Недавно в одній школі там був випадок. Задзвонив чоловік до школи, назвав імʼя та прізвище дитини і попросив відпустити зі школи бо в родині трапилася неприємна ситуація. Все б нічого, але тієї дитини не було в цей день у школі бо вона була на лікарняному. Передзвонили до батьків і перепитали. Вже було зрозуміло що дзвонили злочинці. Але адміністрація школи нічого не вдіяла, відправили просто вчительку подивитися хто сидить у авто і чекає на дитину. Вчителька підійшла до авто, водій по газам і втік собі. Ні номерів машини, ні марки авто, нічого вчителька не запамʼятала, а спочатку хоча б сфотографувати те авто ніхто з адмінів не додумався.

  3. Kate Rinka ,в нас навпаки було. Я попередила вчительку, що нас не буде. А вона забула відмітити. Що було! Добре,що до поліції не дійшло. Вчителька потім вибачилась, звісно, все нормально. Але це було показово,яка увага приділяється цьому питанню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button