Пригоди

СБУ та ОГП повідомили про підозру російському генералу у підриві Каховської ГЕС

Йому загрожує довічне позбавлення волі

Цей материал також доступний

Слідчі Служби безпеки України (СБУ) та співробітники Офісу Генерального прокурора (ОГП) зібрали доказову базу на генерал-полковника, командувача угруповання військ «Днєпр» збройних сил російської федерації, Олега Макаревича.

Як повідомляє СБУ за матеріалами справи, цей воєначальник віддав наказ на підрив дамби Каховської гідроелектростанції в ніч з 5 на 6 червня 2023 року. Внаслідок цього злочину було повністю знищено об’єкти критичної інфраструктури, що призвело до загибелі щонайменше 35 людей, затоплення 46 населених пунктів у Херсонській області та підтоплення 20 населених пунктів у Миколаївській області.

Крім того, підрив дамби призвів до часткового припинення водопостачання у Херсонській, Миколаївській та Дніпропетровській областях, а також у тимчасово окупованому Криму. Це створило загрозу для технічного обслуговування Запорізької АЕС, зокрема порушило роботу системи охолодження атомної станції.

За матеріалами СБУ, Олегу Макаревичу оголошено підозру за ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Досудове розслідування триває. СБУ робить усе можливе, щоб встановити та притягнути до відповідальності всіх, хто причетний до злочинів проти України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button