СуспільствоТема дня

Вибір освіти: Масовий приплив чоловіків до магістратури та аспірантури викликає зацікавленість Міносвіти

Він зауважив, що зазвичай на ці іспити реєструється в основному від 110 до 120 тисяч осіб

Цей материал також доступний

У 2024 році в Україні зафіксовано значний приріст чоловіків, які виражають бажання вступати до магістратури та аспірантури. Така ситуація викликає занепокоєння у Міносвіті. Про це повідомив під час трансляції національного телемарафону заступник міністра освіти і науки України, Михайло Винницький.

Представник МОН висловив занепокоєння стосовно збільшення кількості чоловіків, які вступають на магістратуру та аспірантуру. Він зауважив, що така ситуація є дещо тривожною, адже вступні іспити для магістратури і аспірантури цього року єдині.

“Об’єднаний вступний іспит, на який цього року рекордна кількість осіб… Цього року вже перевищило 200 тисяч з величезною кількістю мужчин старшого віку, які, очевидно, мають свої причини реєструватися та бажати вступити в освітні програми”, – повідомив Винницький.

Він зауважив, що зазвичай на ці іспити реєструється в основному від 110 до 120 тисяч осіб. Заступник очільника Міносвіти України відзначив, що відомство буде реагувати на цю ситуацію.

“Цей іспит буде достатньо жорсткий цього року. Ми хочемо, щоби особи, які хочуть вчитися, дійсно мали право вчитися… Але освіта не має бути засобом уникання конституційного обов’язку, тому буде достатньо жорстка система відбору”, – підкреслив посадовець.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button