ПригодиСуспільство

ЗСУ попередили українців про нові ворожі ІПСО за участю поліції та працівників ТЦК

"Контент, де зображені військовослужбовці у конфліктних ситуаціях, є продуктом ворожих ІПСО"

Цей материал також доступний

Росіяни через інформаційно-психологічні операції (ІПСО) на тимчасово окупованих територіях намагаються дискредитувати працівників поліції та територіальних центрів комплектування (ТЦК). Про це 2 червня 2024 року повідомляють Сухопутні війська Збройних Сил України.

Зокрема, значна частина контенту в соціальних мережах, де зображені військовослужбовці ЗСУ та службовці ТЦК у конфліктних ситуаціях, є продуктом ворожих інформаційних операцій. Відомо, що російські підрозділи організовують зйомки таких сюжетів на окупованих територіях. Сценарії цих відео передбачають конфлікти між людьми в українському однострої та людьми у формі Національної поліції з “місцевими жителями”.

Типові елементи таких відео включають імітацію побиття, наявність мікроавтобусів та автомобілів з чорними номерами, а також авто з українськими номерами різних регіонів. Зйомки проводяться у нейтральних локаціях, які важко ідентифікувати. Відео часто поширюються у поганій якості, що має створити враження “природності”. Раніше російські фахівці використовували більш професійний монтаж, однак зараз вони удосконалили свої методи для досягнення кращих результатів.

Крім імітації конфліктів, російські сили готують відео, що звинувачують військовослужбовців ТЦК у вживанні алкоголю, наркотиків, а також у відвідуванні закладів харчування у компанії жінок. За останній час у мережі з’явилося кілька подібних відео, які набули значного поширення.

Українські військові підкреслюють, що усі справжні інциденти ретельно вивчаються, проводяться службові перевірки, а громадськість інформується у встановленому порядку. Водночас, українці мають бути свідомими того, що ворог маніпулює високим статусом військовослужбовців ЗСУ з метою дестабілізації та деморалізації.

“Закликаємо відповідально ставитись до будь-яких підозрілих відео. І тоді противник не досягне мети в своїх інформаційних акціях”,  – звертаються до громадян військові.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button