ПригодиТема дня

Обмін полоненими: 75 українських захисників повернулися додому

Український Координаційний Штаб повідомив про новий обмін полоненими

Цей материал також доступний

31 травня 2024 року Український Координаційний Штаб повідомив про звільнення 75 оборонців та цивільних українців з ворожої неволі. Це стало можливим завдяки довгоочікуваному обміну полоненими, який відбувся вперше з лютого цього року.

Серед визволених – 70 чоловіків і 5 жінок, з них шестеро офіцерів та 65 представників рядового та сержантського складу. Більше третини з них мають поранення, тяжкі захворювання або інвалідність.

Цього разу було визволено 37 представників Збройних Сил України, включаючи 13 бійців Військово-морських Сил та двох представників Повітряних Сил. Також серед звільнених було 21 нацгвардієць та семеро прикордонників, шестеро тероборонців та четверо цивільних українок.

Спеціально виділяється 19 Захисників острова Зміїний, 14 військовослужбовців, які охороняли ЧАЕС, та десять Оборонців Маріуполя. Українці, які були захоплені в полон на різних напрямках, таких як Харківський, Київський, Херсонський, Донецький, Луганський, Запорізький та Сумський, також поверталися додому.

Цей обмін, який став 52-им з початку повномасштабного вторгнення Росії, вже допоміг визволити з полону 3210 українських Захисників та Захисниць.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button