Суспільство

Миколаївводоканал отримає грант 15 мільйонів євро і кредит 10 мільйонів євро

Миколаївводоканал отримав грант та кредит від ЄБРР: депутати ухвалили рішення

Цей материал також доступний

30 травня на онлайн засіданні 33-ї сесії Миколаївської міської ради було ухвалено рішення щодо підтримки водопостачання у місті. Комунальне підприємство “Миколаївводоканал” отримає грант у розмірі 15 мільйонів євро та кредит у розмірі 10 мільйонів євро від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Борис Дуденко, директор МКП “Миколаївводоканал”, зазначив, що проєкти передбачають відновлення системи очищення води та аварійних мереж у місті.

“По суті пояснювальної записки — чому зазначено водозабір “Дніпро-Миколаїв”? Справа в тому, що проєкт розглядався на початку 2023 року і в планах було відновлення водозабору на річці Дніпро. Зараз, на жаль, ситуація змінилась. Тому компоненти у цих проєктах будуть переглянуті. Але за пропозицією банку, вони мають бути переглянуті після того, як ми підпишемо кредитну та грантові угоди”, — розповів Дуденко.

Б. Дуденко пояснив, що черговості у використанні кредитних та грантових грошей немає, але насамперед будуть використовуватися грантові гроші. Кредит має відтермінування у три роки і час використання 13 років.

“Через три роки ми починаємо виплачувати цей кредит, що буде рівномірно розподілений протягом наступних десяти років, у нас будуть зобов’язання по поверненню цього кредиту”, – додав він.

Рішення щодо надання повноважень підписання угод підтримали 30 з 32 депутатів, два утримались.

Також депутати внесли зміни у попереднє рішення щодо залучення гранту від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) для проєкту з оптимізації водопостачання у регіоні. Перший заступник начальника департаменту житлово-комунального господарства Ігор Набатов зазначив, що сума гранту збільшується з 4,7 мільйонів євро до 6,2 мільйонів євро.

“Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) з суми майже 4,7 мільйонів євро збільшує до 6,2 мільйонів євро. Тобто збільшення грантових грошей, що не підлягають поверненню, на півтора мільйона. Причина — НЕФКО, зробивши аналіз робіт, необхідних по зміні мереж водопостачання та водовідведення, дійшло до висновку, що є необхідність залучення додаткових грошей для реалізації цього проєкту”, — сказав Ігор Набатов.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button