Суспільство

Схоже на «підземну школу»: у Миколаєві відремонтували ще одне шкільне укриття

Безпечне, яскраве, комфортне...

Цей материал також доступний

У Миколаєві в Заводському районі, завершено ремонт ще одного шкільного укриття, яке тепер забезпечує безпеку та комфорт для понад 1200 дітей. Ця захисна споруда площею 900 кв. м., стала справжньою “підземною школою” – безпечний, яскравий та комфортний простір, де можна проводити як уроки, так і позашкільні заняття.

Про це повідомляє 30 травня 2024 року Миколаївська міська рада.

Проєкт реалізовано завдяки фонду SavED та його партнерам: виданню «Українська Правда», сервісу з пошуку авіаквитків Kiwi та фонду Шона Пена CORE Response. До збору коштів також активно долучилася освітянська спільнота Львова.

Завдяки зусиллям партнерів не тільки відремонтували укриття, але й оснастили його всім необхідним обладнанням, придбали якісні меблі для забезпечення повноцінного освітнього процесу.

“Рік тому ми з командою SavED започаткували літню кампанію, яку символічно назвали ‘До школи знов’. Тоді ми відкрили збір коштів на укриття й освітні простори, аби діти у прифронтових та прикордонних регіонах змогли повернутись до навчання наживо. Це укриття – один із результатів нашого минулорічного збору, який ми презентуємо символічно напередодні нової літньої кампанії,” – зазначила співзасновниця благодійного фонду SavED Анна Новосад.

На заклик фонду до партнерства відгукнулась команда «Української Правди», яка відкрила власний збір на укриття. До зібраних виданням 4 млн грн ще 4 млн грн додав фонд Шона Пена CORE Response, а також понад мільйон зібрала освітянська спільнота Львова. Близько 800 тис. грн на меблі додав сервіс Kiwi.

Головна редакторка «Української Правди» Севгіль Мусаєва зазначила, що її команда хотіла допомогти створити безпечний освітній простір у Миколаєві, що є надзвичайно важливим для відновлення навчання офлайн.

“Команда ‘Української Правди’ долучилася до кампанії фонду SavED та оголосила власний збір. Ми отримали тисячі донатів від 20 гривень до двох мільйонів, і це означає, що наші читачі одностайні – діти мають вчитися! Наші читачі розуміють, що навіть в умовах війни важливо думати про майбутнє,” — сказала Севгіль Мусаєва.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич зазначив, що наразі це – найкраще укриття у Миколаєві та подякував усім, хто допоміг облаштувати таку захисну споруду.

“Вдячний нашим партнерам за те, що у нас є таке сучасне укриття, де дітям буде дуже комфортно навчатися. Все це зроблено з любов’ю. І це потрібно берегти”, – сказав Олександр Сєнкевич.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button