Пригоди

Обстежено 35 гектарів: водолази ДСНС продовжують розміновувати акваторію Миколаївщини

Знищено 150 одиниць вибухонебезпечних предметів

Цей материал також доступний

На Миколаївщині продовжується інтенсивний процес розмінування, включаючи не тільки суходол, а й водні акваторії. Про це повідомили 28 травня 2024 року в пресслужбі Головного управління ДСНС України у Миколаївській області.

Піротехнічні підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) активно працюють над очищенням регіону від вибухонебезпечних предметів, які залишилися після окупантських атак.

Наразі у регіоні діють два відділення підводного розмінування Головного управління ДСНС України у Миколаївській області. З початку російського вторгнення ці підрозділи здійснили 174 виїзди, обстежили 35 гектарів акваторії та вилучили загалом 150 одиниць вибухонебезпечних предметів.

28 травня відділення підводного розмінування частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування аварійно-рятувального загону спеціального призначення проводила роботи на річці Інгул в одному з районів Миколаєва.

Працювали за допомогою сучасного спеціального обладнання”,  – повідомляють надзвичайники.

Для пошуку вибухонебезпечних предметів застосовували автономний гідрографічний апарат SONOBOT. Цей дрон здатен виконувати автономні місії за заздалегідь затвердженим маршрутом, а дані обстеження передаються в реальному часі. Завдяки цьому апарату, піротехніки можуть ефективно і безпечно обстежувати великі площі водних акваторій.

Також застосовували підводний дрон FIFISH для обстеження водойм і виявлення на дні боєприпасів та інших небезпечних предметів.

Ця техніка розширює коло можливостей водолазів. Так, наприклад, система камери підводного дрона забезпечує фіксацію 4K з низьким рівнем шуму, ультрашироке поле огляду, уповільнену відеозйомку та алгоритми покращення кольору. Удосконалена пара світлодіодних ліхтарів забезпечує чітке зображення навіть у каламутних водах.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:
Водолази продовжують обстеження та очищення акваторій на Миколаївщині

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button