Пригоди

Поймали на гарячому: у Миколаєві посадовці вимагали 1000 доларів у власника кав'ярні

У Миколаєві затримали держреєстратора та директора підприємства за хабарництво

Цей материал також доступний

У Миколаєві правоохоронці затримали держреєстратора та директора підприємства, які вимагали у бізнесмена 1 тисячу доларів за реєстрацію права власності.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Миколаївській області.

Слідчі Миколаївського районного управління поліції за оперативного супроводу співробітників регіонального Управління СБУ та за процесуального керівництва окружної прокуратури міста Миколаєва зафіксували протиправну діяльність 31-річного посадовця та 35-річного підприємця.

“Встановили, що керівник одного із відділів державної реєстрації сільської ради у Миколаївському районі за попередньою змовою із директором фірми вимагали від підприємця 1000 доларів США за реєстрацію самозабудови – реконструйованого об’єкту кафетерію у Миколаєві,” – пояснили в поліції.

Після отримання хабаря поліцейські затримали підозрюваних.

Фігурантам повідомили про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди»). Підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нині суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 817 тисяч 560 гривень. Слідство триває.

Прокуратура уточнює

В Миколаївській обласній прокуратурі уточнили, що один із підозрюваних є начальником відділу – державним реєстратором відділу державної реєстрації виконавчого апарату сільської ради в Миколаївському районі.

Пряма мова прокуратури

“За даними слідства, держслужбовець вимагав та отримав 1000 доларів США від представника юридичної особи за не створення штучних перешкод при реєстрації прав на нерухоме майно та внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. З метою реалізації протиправної схеми він залучив посередника – директора ТОВ,” – повідомили в прокуратурі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button