Пригоди

Ботулізм атакує: 12 українців - у лікарні через небезпечні продукти

Домашні консерви можуть вбити

Цей материал також доступний

Головне управління Держпродспоживслужби у Миколаївській області повідомило про 12 випадків госпіталізації людей з підозрою на ботулізм протягом минулого місяця.

Деталі інциденту:

ГУ «Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» зафіксувало 12 випадків із підозрою на ботулізм. Випадки зареєстровано у таких регіонах:

  • Миколаїв
  • Полтава
  • Черкаська область
  • Львівська область
  • Тернопільська область
  • Одеська область

Причини ботулізму

У відомстві нагадали, що найбільш поширеними причинами ботулізму є продукти домашнього консервування м’яса, риби, а також овочів. Потенційно небезпечними є всі консервовані продукти, які були погано вимиті, неправильно або недостатньо термічно оброблені, транспортувалися або зберігалися неналежним чином.

Навіть продукти, у яких все гаразд із терміном придатності, виглядом і смаком, можуть бути заражені ботулізмом, оскільки його неможливо визначити за зовнішнім виглядом або смаком. Мікроорганізм, що викликає хворобу, не псує продукти.

Інші джерела ботулізму

Ботулізм також може виникнути внаслідок споживання в’яленої чи копченої риби та будь-яких виробів з м’яса (ковбаси, шинки тощо). Найчастіше причиною ботулізму стають в’ялені або копчені продукти домашнього приготування, але також реєструються випадки хвороби після вживання продуктів промислового виробництва, у разі недотримання відповідних вимог під час заготівлі, переробки або зберігання продукту.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button