Суспільство

Кабмін виключив канабіс з переліку тяжких наркотиків

Оновлено перелік небезпечних речовин

Цей материал також доступний

Кабінет міністрів України змінив перелік наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, виключивши з нього канабіс, смолу, екстракти та настоянки з нього. Це важливий крок для реалізації закону про легалізацію медичного канабісу, повідомив урядовий портал.

Оновлення переліку небезпечних речовин

Згідно з постановою, канабіс, його смола, екстракти та настоянки більше не будуть класифікуватися як особливо небезпечні речовини. Тетрагідроканнабінол (ТГК) також виключений з переліку особливо небезпечних психотропних речовин. Раніше обіг цих речовин був повністю заборонений, але тепер їх буде переміщено до іншої таблиці переліку, де їх обіг буде обмеженим.

Нові можливості для культивування

Постанова також дозволяє культивування рослин роду коноплі для промислових цілей, за винятком виробництва наркотичних засобів і психотропних речовин. Важлива умова – використання насіння, зібраного із сортів рослин, у висушеній соломі яких вміст ТГК не перевищує 0,2%. З 16 лютого 2027 року ця межа буде збільшена до 0,3%.

Закон про медичний канабіс

21 грудня 2023 року Верховна рада ухвалила законопроєкт про легалізацію медичного канабісу у другому читанні та в цілому. Рішення підтримали 248 депутатів. Закон регулює обіг канабісу виключно в медичній, промисловій та науковій діяльності. Розповсюдження марихуани для рекреаційного споживання залишається злочином і буде розслідуватися поліцією.

15 лютого 2024 року президент України Володимир Зеленський підписав цей закон. Він набуде чинності 16 серпня 2024 року.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button