Суспільство

Відчувати, що ти не одна: в Миколаєві запрацюють групи взаємодопомоги для родин військових і полеглих захисників 

У Миколаєві розпочнуть роботу групи взаємодопомоги для дружин і партнерок військовослужбовців, а також членів родин полеглих воїнів. Щотижня рідні захисників зустрічатимуться у невеликому колі тих, хто проживає однаковий досвід – розлуку із близькою людиною, яка боронить Україну на фронті, або горе, спричинене її втратою. 

Проєкт стартує з 1 червня у форматі щотижневих офлайн зустрічей, що проходитимуть у Миколаєві. Взяти участь у них зможуть дружини і партнерки військових, а також матері і дружини загиблих військовослужбовців, які мешкають у Миколаєві та області. Учасниці обʼєднаються у групи за досвідом, де кожна зможе знайти підтримку у складний час. 

«Групи взаємодопомоги – це  місце, в якому тебе оточують люди зі схожим досвідом, де ти маєш можливість  висловити свої почуття, отримати підтримку та впевненість, що ти не самотня і є ті, хто вже знайшли вихід і допоможуть це зробити тобі», – говорить менеджерка проєкту, ветеранка, голова правління ГО «Захисниці України» Світлана Тітова. 

За її словами, всі групи потребують особливої уваги, тому учасниці проєкту у своєму колі матимуть лише тих, хто опинився у схожих обставинах. 

У групах жінки зможуть відкритися, поділитися своїм болем, способами проживання розлуки чи втрати.  Учасниці матимуть можливість отримати і психологічну допомогу від фахівчинь, які будуть залучені до проведення зустрічей. 

«Ти отримаєш безпечний простір, де матимеш змогу поділитись своїми почуттями, можливість  отримати підтримку від учасниць і професійну допомогу від психологинь проєкту, допомогу в пошуку ресурсу, точки опори та сили жити далі», – додає Світлана Тітова. 

Координуватимуть роботу груп взаємодопомоги фасилітаторки. Напередодні старту проєкту вони пройшли підготовку, ознайомилися зі специфікою роботи з різними типами особистостей і боротьби зі стресом. Проєкт передбачає також залучення спеціалістів, які будуть організовувати дозвілля дітей учасниць на час групової роботи. 

Щоб долучитись до групи взаємодопомоги, необхідно заповнити коротку заявку за посиланням:

https://forms.gle/qk22CqzrTNTXmaRU7. Після реєстрації організатори сконтактують з вами протягом тижня. Участь у проєкті безкоштовна.

Ініціативу «Групи взаємодопомоги “Рівний рівному” для жінок-ветеранок, дружин ветеранів, матерів та дружин загиблих військовослужбовців» впроваджує ГО «Захисниці України» за технічного адміністрування ІСАР Єднання та сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні», фінансової підтримки Уряду Королівства Нідерландів.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button