Пригоди

Боротьба з браконьєрством: на Миколаївщині під час нерестової заборони виявлено 36 порушень

Загальна сума збитків державі склала майже два мільйона гривень

Цей материал також доступний

Період нерестової заборони на вилов риби, який триває на Миколаївщині з 1 квітня 2024 року виявився насиченим на порушення. Правоохоронці, спільно з патрулями рибоохорони та екологічної служби виявили 36 випадків незаконного вилову риби. Сума збитків, завданих державі, становить майже два мільйона гривень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

21 травня вдень, поблизу села Сапетня Ольшанської територіальної громади, на річці Південний Буг правоохоронці затримали рибалку, який використовував заборонені сітки. Він виловив 69 особин різних видів риби, завдавши збитків на суму майже 123 тисячі гривень.

поліція на воді

 

З початку квітня, спільні патрулі правоохоронців провели понад 100 рейдових патрулювань на водних об’єктах області. В результаті вилучено 1260 кілограмів риби, 27 заборонених знарядь лову, 5 човнів та 2 одиниці автотранспорту.

риба

На даний момент, за грубе порушення правил рибальства, притягнуто до адміністративної відповідальності 25 осіб згідно з ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також тривають досудові розслідування відносно 11 правопорушників за ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

Нагадаємо, що на Миколаївщині діє сувора заборона на вилов риби до 16 червня. В цей період дозволяється лише любительський лов у межах населеного пункту з берега, виключно однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком. Також заборонено пересування на водоймах всіх плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

Правоохоронці закликають громадян дотримуватись правил рибальства та поважати природні ресурси. Нерестовий період є критично важливим для відновлення популяції риб, тому дотримання заборон сприяє збереженню екосистеми та забезпеченню стійкості водних біоресурсів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:
Наловили риби на понад 230 тисяч гривень: на Миколаївщині затримали браконьєрів

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button