Суспільство

Жінок-медиків зобов’язали ставати на військовий облік при працевлаштуванні

Це стосується і фармацевток

Цей материал також доступний

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, що зобов’язує жінок з медичною та фармацевтичною освітою перебувати на військовому обліку для працевлаштування. Відповідне рішення було прийнято 16 травня 2024 року, – пише “Дзеркало тижня”.

Раніше, згідно з пунктом 51 «Порядку організації та ведення військового обліку» N1487, затвердженого у грудні 2022 року, жінки-медики могли працювати без постановки на військовий облік до 2026 року. Нова постанова скасувала цей абзац.

Відтепер, щоб влаштуватися на роботу, жінки з медичною та фармацевтичною освітою мають звернутися до ТЦК та СП для взяття їх на військовий облік.

«Керівники державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій повинні повідомляти ТЦК про співробітниць, котрі здобули відповідну освіту, але не перебувають на військовому обліку», – зазначено у постанові.

Також непрацевлаштовані жінки з медичною або фармацевтичною освітою мають самостійно відвідати ТЦК та СП для взяття їх на військовий облік військовозобов’язаних.

Жінки, що мають спеціальність або професію, споріднену з військово-обліковою спеціальністю, затвердженою Міноборони, можуть обирати, чи ставати на облік. Для них постановка на облік не є обов’язковою умовою для працевлаштування.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button