Пригоди

Ошукав понад 70 таксистів зі всієї країни: судитимуть 32-річного рецидивіста з Миколаївщини

Зловмиснику загрожує до трьох років позбавлення волі

Цей материал також доступний

Упродовж року до поліції Миколаєва, Одеси, Харкова, Запоріжжя, Вінниці, Дніпра, Тернополя та Черкас надходили заяви від водіїв одного з онлайн-сервісів виклику таксі про те, що невідома особа заволоділа їхніми коштами. Про це повідомляє 21 травня 2024 року поліція Миколаївщини.

Суми варіювались від 350 до 3200 гривень. Усі ці випадки виявилися частиною схеми, організованої 32-річним мешканцем Снігурівки.

Схема злочинця була простою, але ефективною. Зловмисник через додаток замовляв послуги таксі до адміністративних будівель держорганів у різних містах. Коли йому передзвонював водій, представлявся прокурором чи іншим посадовцем, щоб увійти в довіру, і просив таксиста поповнити його мобільний рахунок. Гроші обіцяв повернути по завершенню замовленої поїздки. Потерпілі виконували прохання замовника, приїжджали за вказаною адресою, але додзвонитися клієнту вже не могли.

Таким чином, шахрай ошукав 74 особи, заволодівши загалом понад 70 тисяч гривень. Після отримання грошей, зловмисник виводив кошти на банківську картку та викидав SIM-картку.

У ході низки слідчих та оперативно-розшукових заходів слідчі відділення поліції №2 Баштанського районного відділу поліції за оперативного супроводу регіонального управління кіберполіції та співробітників управління карного розшуку обласного главку поліції викрили та встановили особу афериста.

За словами начальника відділення поліції у Снігурівці Сергія Зайця, підозрюваний вже раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення шахрайств. Нині слідчі повідомили йому про підозру за ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство, вчинене повторно».

Слідчі завершили досудове розслідування та передали обвинувальний акт до Снігурівського відділу Баштанської окружної прокуратури, який затвердили та скерували до суду для розгляду по суті.

Зловмиснику загрожує до трьох років позбавлення волі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button